Antena Meniu Search
x

Un refugiat iranian trăiește o nouă viață în România

Un refugiat iranian poate spune ca s-a nascut a doua oara, dupa ce a ajuns in Romania. In tara lui era persecutat politic, multi prieteni i-au murit, dar a ajuns la noi, in Maramures si viata i s-a schimbat complet

Vezi și

Un refugiat iranian poate spune că s-a născut a doua oară după ce a ajuns în România. În țara lui era persecutat politic, mulți prieteni i-au murit, dar a ajuns la noi, în Maramureș și viața i s-a schimbat complet

Acum are puterea să spere la mai bine și, mai presus de toate, să trăiască în liniște.

Kamal Saadik are 26 de ani. în urmă cu 4 ani viața lui era complet diferită. Intrase într-un partid și a fost persecutat. Unii prieteni au murit împușcați sau au fost închiși pentru ideile lor democrate. Singura șansă a lui de supraviețuire era să fugă. Și a ajuns în România, o țară despre care nu știa nimic. Încet a învățat și limba, iar acum se simte în siguranță aici.

În Baia Mare, Kamal Saadik locuiește singur. Nu are frați nici acasă în țara lui, iar cu părinții nu prea reușește să ia legătura. A stat o vreme la Centrul Regional de Cazare și Proceduri pentru Solicitanții de Azil din Șomcuta Mare. Acolo a început să lucreze la o croitorie din localitate, iar apoi a ajuns la fabrica din Baia Mare.

Când își termină programul, Kamal Saadik își ia bicicleta și pornește spre casă, spre noul lui cămin din România, Maramureș, Baia Mare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Un refugiat iranian trăiește o nouă viață în România