Antena Meniu Search
x

Un român a lăsat Italia pentru o afacere bio, în România

În vreme ce tot mai mulţi români pleacă să culeagă recoltele străinilor, un tânăr din Bistriţa s-a întors în ţară pentru a produce propriile recolte. Cu experienţa din Italia şi banii câştigaţi acolo, cu multă trudă, a ridicat aici o afacere profitabilă.

Vezi și

În vreme ce tot mai mulţi români pleacă să culeagă recoltele străinilor, un tânăr din Bistriţa s-a întors în ţară pentru a produce propriile recolte. Cu experienţa din Italia şi banii câştigaţi acolo, cu multă trudă, a ridicat aici o afacere profitabilă. Lângă cele şapte solarii de care se îngrijeşte zi de zi, flutură tricolorul.

Florentin Bodiu a muncit nouă ani în Italia. Câştiga 2.000 de euro pe lună, dar banii nu i-au vindecat dorul de casă. În urmă cu cinci ani, s-a întors în România. Să facă afaceri în ţara lui, cu experienţa câştigată la alţii. Tatăl l-a convins că are o şansă şi aici. 

Cu încă două solarii făcute cu fonduri europene, şi-a ridicat o afacere profitabilă. Lângă solarii, a înălţat tricolorul. Ca o mulţumire adusă pământului, în care care cultivă doar legume din soiuri româneşti. Face agricultură ca odinioară, folosind ca îngrăşământ gunoiul de grajd.

Le vinde în piaţă sau le distribuie direct celor care comandă. Iar anul acesta şi-a deschis şi un magazin. Din profit, o parte reinvesteşte. Restul banilor îi asigură o viaţă decentă. Pe lângă legume, Florin Bodiu cultivă şi vita de vie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Un român a lăsat Italia pentru o afacere bio, în România