Antena Meniu Search
x

Un român, suspect de Ebola

România e în alertă! Un român e suspectat de EBOLA - boala care a îngrozit lumea! Alarma s-a dat dimineaţă. Pacientul are 51 de ani şi s-a prezentat la spitalul din Ploieşti cu sângerări!

Vezi și

România e în alertă! Un român e suspectat de EBOLA - boala care a îngrozit lumea! Alarma s-a dat dimineaţă. Pacientul are 51 de ani şi s-a prezentat la spitalul din Ploieşti cu sângerări! 

Nu îi vom da numele. E, însă, în aceste momente, pacientul zero al României. Alerta s-a declanşat dimineaţă. Când, ploieşteanul, în vârstă de 51 de ani, a cerut ajutorul medicilor.

Înainte de a ajunge aici, la Spitalul judetean Ploiesti, barbatul a mers la spitalul de boli infectioase, tot din acest oras. Însă, acolo a uitat să precizeze o informaţie preţioasă. S-a întors de curând din Nigeria.

25 iulie 2014. Avionul care îl aducea din Nigeria aterizează pe Otopeni. Merge acasă, la Ploieşti, unde îşi regăseşte familia, după o perioadă de muncă pe pământ african. Bărbatul e inginer, în domeniul energiei eoliene. Rudele sale nu au fost singurele persoane cu care a intrat în contact.

Bărbatul le-a mărturisit medicilor că imediat după ce s-a întors din Nigeria a venit împreună cu familia în vacanţă aici, la Vama Veche. O plajă plină de turişti! Omul şi-a petrecut tot concediul la mare şi a interacţionat cu tot felul de persoane. Ceea ce ridică, în acest moment, gradul de pericol de contaminare, dacă se va confirma virusul.

Stările de rău, asemănătoare simptomelor virusului, au început de acum trei zile. Pe 7 august. Practic, la două săptămâni de la intrarea în ţară. Cât e şi perioada de incubaţie. Astăzi, pacientul a ajuns în mâinile celor mai buni medici din ţară.

 Ora 14.00. Bărbatul este adus la Institutul Matei Balş cu o ambulanţă de Prahova, atat pacientul, cât şi echipajul medical poartă echipamente de protecţie, pentru siguranţă.

Unii dintre angajaţi şi-au pus măşti de protecţie. Dar restul pacienţilor nici măcar nu ştiau că o persoană suspectă de EBOLA a trecut pe lângă ei. Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii încearcă să ne liniştească. Există posibilitatea să aibă o altă boală.

Oricum ar fi, specialiştii spun că e important să cunoaştem simptomele bolii ce-a îngrozit lumea.

Marea atenţie, însă! Boala e contagioasă, dar nu se ia atât de simplu! Contaminarea se face doar dacă fluidele unei persoane infectate ajung în gura, ochii sau sângele uneia sănătoase. În ultimele luni, în Africa, Ebola a ucis aproape 1700 de oameni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Un român, suspect de Ebola