Antena Meniu Search
x

Video Un sens giratoriu a făcut o intersecție mai periculoasă decât era. O bandă duce peste el și direct în Someș

Odată cu finalul vacanţei de sărbatori, pare că Dorel s-a întors şi el la treabă. Este gluma amară făcută de oamenii din Dej, după ce primăria a dat în folosinţă un sens giratoriu strâmb şi cu marcaje haotice. A fost construit cu bani europeni şi pe repede-nainte. Ce a ieşit? A ajuns subiect de bancuri pe internet. 

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 09.01.2023, 20:52

Vezi și

"Un ou, o oală, ceva, nu ştiu. Numai rotundă nu-i""Păi nu-i rotund. Imediat dă într-o inimă"; "Zici că-i ca o oală d-aia veche", sunt doar câteva dintre reacţiile pe care le stârneşte cel mai nou sens giratoriu din Dej printre şoferi şi trecători. Amplasat la intersecţia dintre străzile Ioan Pop-Reteganu şi 1 Mai, spre ieşirea din oraş - o zonă unde au avut loc multe accidente, giratoriul era necesar, spun oamenii.

Dar ce a ieşit i-a lăsat fără cuvinte. Din dronă sensul giratoriu este şi mai strâmb. În plus, şi marcajele îi derutează pe şoferi. Liniile albe au fost trasate peste cele galbene, iar săgeţile au fost haşurate şi spre stânga, şi spre dreapta.

Alex Prunean, reporter Observator: Culmea marcajului o găsim pe această bandă de circulaţie care vine dinspre centrul oraşului. Dacă şoferii ar urma liniile albe de pe asfalt ar trebui să treacă peste sensul giratoriu şi ar ajunge direct în digul Someşului. 

Reabilitarea zonei a costat 45 de milioane de lei

Pe acelaşi subiect

Sensul giratoriu a fost ridicat între Crăciun şi Revelion. Explicaţia autorităţilor este că muncitorii nu au avut timp să şteargă vechile marcaje. Însă nici nu ar fi avut rost pentru că oricum asflatul urma să fie frezat, dar... 

Costan Morar, primar Dej: În această perioadă au fost ploi, a fost o perioadă nefavorabilă, n-am putut interveni să frezăm să eliminăm acele marcaje şi să amplasăm sensul final.

Alex Prunean, reporter Observator: Lucrările în această zonă au fost oprite pentru că fără nicio explicaţie, înainte de sens trotuarul care oricum nu duce nicăieri a fost lăţit anulând o bandă de circulaţie. În acest moment se caută o nouă soluie pentru sistematizarea circulaţiei în acest loc.

Pe Facebook, oamenii fac haz de necaz (sursa: dejeanul.ro): 

"Dacă îl mai votaţi pe primar vă desenează anul acesta şi o pistă de avioane."

"Eu când ajung în zonă (...) închid ochii, intru în sensul giratoriu și...sper sa nu mă lovească nimeni."

"Ăla nu îi sens giratoriu. Îi un labirint fără ieşire."

"Înainte de a intra în sensul giratoriu, dinspre gară pe lângă dig, un trotuar îngustat, cu doi arbori în mijlocul trotuarului, greu de ocolit fără să urci pe dig sau să calci pe partea carosabilă, urmând o groapă imensă - gură de canal, neiluminată zona noaptea, și, sfârșit, se termină trotuarul."

Reabilitarea zonei a costat 45 de milioane de lei, bani europeni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un sens giratoriu a făcut o intersecție mai periculoasă decât era. O bandă duce peste el și direct în Someș