Antena Meniu Search
x

Un sistem de încălzire ce te...urmăreşte!

În curând, centralele termice vor putea fi înlocuite de un nou sistem ce a fost recent descoperit de arhitectul Carlo Ratti.

În curând, centralele termice vor putea fi înlocuite de un nou sistem ce a fost recent descoperit de arhitectul Carlo Ratti.

Potrivit acestuia, instalaţia foloseşte senzori de mişcare pentru a direcţiona fascicule de infraroşu în direcţia unde se află persoane. Potrivit arhitectului, descoperirea este una deosebit de utilă într-un timp în care este irosită o mare cantitate de energie pentru a încălzi diferitele clădiri, chiar dacă înăuntru se află doar câteva persoane.

Conceptul acestui proiect este acela de a concentra căldura pe fiecare persoană în parte, prin intermediul a ceea ce arhitectul a denumit „baloane de căldură”. Această metodă va face posibilă realizarea unei mari economii de energie, în comparaţie cu metoda actuală în care se încearcă încălzirea întregii clădiri.

Lămpile speciale vor fi montate de tavan şi se vor putea roti în funcţie de mişcările oamenilor, pentru a le urmări oriunde se deplasează. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un sistem de încălzire ce te...urmăreşte!