Antena Meniu Search
x

Un tânar a fost muşcăt de o viperă, în Harghita

O muşcătură de viperă putea să îi fie fatală unui tânăr de 24 de ani, într-o staţiune montană din judeţul Harghita.

Vezi și

 O muşcătură de viperă putea să îi fie fatală unui tânăr de 24 de ani, într-o staţiune montană din judeţul Harghita. Se afla într-o drumeţie cu prietenii lui, când au dat peste şarpele veninos şi au încercat să-l prindă cu mâinile goale.

Tânărul s-a apropiat prea mult şi, într-o clipă de neatenţie, a fost muşcat de un deget. După două ore a ajuns la spital în stare gravă, cu organele interne afectate.

Tânărul a simţit o înţepătură uşoară, dar nu îşi imagina că veninul îi intrase în sânge. În scurt timp i s-a făcut rău. Mai mulţi prieteni care îl însoţeau în drumeţie l-au ajutat să coboare la baza muntelui, după ce au sunat după ajutoare.

Trecuse mai bine de o oră când ambulanţa a plecat cu tânărul de 24 de ani către spital. Organismul îi era extrem de slăbit şi avea nevoie urgentă de ser antiviperin. Medicii l-au dus direct în secţia de terapie intensivă.

Pacientul avea şanse minime să trăiască, dacă nu i se administra antidotul în mai puţin de trei ore. El a rămas internat la spital unde urmează un tratament de specialitate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un tânar a fost muşcăt de o viperă, în Harghita