Antena Meniu Search
x

Singurul poliţist din ţară avansat la excepţional de Ziua Naţională a povestit intervenţia dramatică pentru care a fost recompensat

Munca, perseverenţa, corectitudinea, dar şi plăcerea de a fi poliţist şi-au spus cuvântul. Şi i-au adus recunoaşterea meritată unui tânăr din Neamţ.

Vezi și

Munca, perseverenţa, corectitudinea, dar şi plăcerea de a fi poliţist şi-au spus cuvântul. Şi i-au adus recunoaşterea meritată unui tânăr din Neamţ. Agent la Poliția Rutieră Bicaz, bărbatul a fost singurul polițist din țară care a fost avansat la gradul de excepțional, anul acesta, de Ziua Națională.

"Facem o verificare privind echiparea autovehicolelor cu anvelope de iarnă. Documentele dumneavoastră, vă rog, şi ale maşinii prima oară." Agentul şef Ionuţ Găboroi lucrează în poliţie de 12 ani. Şi-a dorit asta de când se ştie. Mai ales că şi tatăl lui a purtat aceeaşi uniformă. Când a fost repartizat la poliţia rutieră, a încurcat însă mulţi şoferi. N-a iertat pe nimeni prins pe picior greşit.

"Nu am făcut diferenţe între cei sancţionaţi. Fie că-i cunosc, fie că nu, majoritatea a înţeles că trebuie să respecte legislaţia, ca să fie totul în regulă." A amendat şi oameni cu funcţii. Şi chiar dacă a fost apostrofat de unii, n-a cedat. Nici măcar atunci când i s-au oferit bani. 

Satisfacţia cea mai mare este însă salvarea oamenilor. De pe Barajul Bicaz a împiedicat, de-a lungul timpului, un bărbat, dar şi o femeie, să-şi pună capăt zilelor. Fapta care a contat cel mai mult în avansare a fost legată de un accident rutier din vara acestui an, din județul Vrancea.

Pe acelaşi subiect

"Eram în afara orelor de program. Mergeam spre Bucureşti pentru a participa la un examen pentru trecerea în corpul ofiţerilor şi la un moment dat, în faţa mea, am vizualizat producerea unui eveniment rutier. Primul lucru a fost să încercăm să-i ajutăm şi să salvăm ce mai putem.", povesteşte poliţistul.

Comisarul Mihai Mavriş, şeful serviciului Poliţie Rutieră Neamţ e cel care ştie cel mai bine de ce a fost avansat Ionuţ Găboroi: "Agentul a fost propus pentru avansare în grad înainte de termen, având în vedere rezultatele obţinute în timpul anului, rezultatele profesionale, dar şi unele evenimente în care el s-a evidenţiat. A intervenit pentru salvarea de vieţi omeneşti."

Agentul a fost singurul polițist din țară care a fost avansat la excepțional de Ziua Națională. Alături de alţi doi colegi, Ionuţ Găbăroi a mai primit şi o insignă în semn de recunoaştere a muncii sale.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Singurul poliţist din ţară avansat la excepţional de Ziua Naţională a povestit intervenţia dramatică pentru care a fost recompensat