Antena Meniu Search
x

Un tanar pasionat de alpinism se lupta cu o boala grava

Pasionat de alpinism, un tanar nu mai poate cuceri muntii. Trebuie sa lupte cu o boala grava care ii spulbera visele si-l poate ucide fara tratament adecvat. Are nevoie de oxigeno-terapie hiperbara.

Vezi și

Sedintele sunt atat de scumpe, insa, incat fratele sau a inventat o metoda noua de tratament. Pe care sa si-o permita. I-a improvizat o camera hiperbara mobila.

Nimic nu-i stãtea in cale. Nimic nu prea greu. Se catara fara frica pe stancile cele mai abrupte si alunecoase ale muntelui. In 2010, a fost campion balcanic si national la alpinism.

Muntele-i era prieten. Dusmanul l-a cunoscut intr-un spital: boala Lymes.

S-a retras de la concursuri, dar n-a renuntat la pasiunea de-o viata. Ii antrena pe cei care vor sa-i calce pe urme. Pana cand boala i-a mai pus o piedica. Cei dragi n-au putut sa vada cum se stinge de dorul sportului preferat.

“Familia mea m-a sustinut in tot acest timp, cat si cataratorii mei si au incercat sa faca tot posibilul si au mers pana la cel mai mic detaliu. O posibilitate a fost sa fac tratament cu oxigen hiperbar”, spune Claudiu Miu.

Un astfel de tratament putea face doar in Constanta. 400 de lei costa o sedinta, iar el avea nevoie de cel putin doua pe zi. Ca sa-l ajute, fratele i-a construit o camera hiperbara portabila.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Un tanar pasionat de alpinism se lupta cu o boala grava