Antena Meniu Search
x

Un viitor profesor îşi poate lua diploma şi fără să fie prezent la cursuri!

N-ai carte, dar ai parte. Pare a fi lozinca facultăţilor unde se pregătesc cei care îi educă pe copiii noştri. Meseria de profesor se câştigă în 6 luni, pe bani

Vezi și

N-ai carte, dar ai parte. Pare a fi lozinca facultăţilor unde se pregătesc cei care îi educă pe copiii noştri. Meseria de profesor se câştigă în 6 luni, pe bani

Un experiment Observator arată că un viitor profesor îşi poate lua diploma şi fără să fie prezent la cursuri. Eşecul educaţiei poate fi oprit doar dacă profesorii vor fi obligaţi să facă un masterat didactic. O spun chiar ei.

Aici este o pepinieră de profesori. E linişte de parcă nimeni nu doreşte să devină Domnul Trandafir. La alt Departament pentru prăgătirea profesorilor al unei universităţi, uşile sunt la fel de înschise.

Această profesoară a venit să ia doar o hârtie de la Departamentul de formare a profesorilor. I s-a făcut rău şi cu greu i-a deschis cineva să îi dea un pahar cu apă.

Nu toţi cei care îi pregătesc pe profesori sunt răutăcioşi. Echipa Observator a descoperit că la altă universitate nu e mare.pedagogie să te faci profesor.

Adică 6 luni de instruire doar sâmbăta şi duminica. Şi dacă viitorul profesor nu are timp nici atunci, poate să chiulească.

Important este ca profesorul să îl vadă la faţă măcar o dată pe viitorul profesor.

Profesorilor cred că problema ar putea fi rezovată dacă se va introduce un masterat didactic de cel puţin 2 ani. Atunci nu oricine va mai ajunge să le predea elevilor.

În toată ţara, sunt 57 de universităţi unde se fac cursuri pentru a deveni profesori. Cu taxă. Studiile costă cât un salariu de profesor: între 1.200 şi 1.600 de lei şi pot fi daţi în rate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Un viitor profesor îşi poate lua diploma şi fără să fie prezent la cursuri!