Antena Meniu Search
x

Unul din 4 copii români a avut un părinte plecat la muncă în străinătate, în ultimul an. Destinaţiile principale de migraţie

Peste jumătate de milion de copii din România au avut cel puţin un părinte plecat la muncă în străinătate. 

de Angela Bertea

la 08.05.2023, 08:39

Vezi și

Conform studiului, din cei aproape 1 milion de copiii care au avut vreodată un părinte plecat la muncă în străinătate, 61,5% au sau au avut doar tatăl plecat, 20,4% doar mama plecată iar 18,1% au avut plecați ambii părinți.

Tot, potrivit studiului, in ultimul an, din totalul copiiilor din România, aproape 14 la sută au sau au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate, adică puțin peste jumătate de milion de copii.

Italia, Spania și Austria sunt primele trei țări unde femeile au plecat la muncă, in ultimul an, iar în cazul bărbaților, acestea sunt Germania, Italia și Marea Britanie.

Generaţia cu părinţi virtuali

Părinții comunica cel mai mult cu copii prin platformele video, 77%. Daca până la vârsta adolescenței, cei mai multi comunica aproape zilnic, după vârsta de 14 ani comunicarea scade la aproape o dată pe săptămână.

Deasemenea, conform studiului, copiii cu părinți plecați la muncă în străinătate merg mai rar la medic și au o probabilitate mai mare de a consuma alcool, de a fuma ori genera conflicte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Unul din 4 copii români a avut un părinte plecat la muncă în străinătate, în ultimul an. Destinaţiile principale de migraţie