Antena Meniu Search
x

Curs valutar

UPDATE! Alpinistii romani care au escaladat varful Nanga Parbat s-au intors acasa

Cei cinci alpinisti romani care au escaladat varful Nanga Parbat s-au intalnit cu ambasadorul Pakistanului in Romania. Nawaz Khan a salutat victoria echipei romanesti, iar alpinistii au povestit la rece momentele de cotitura ale expeditiei

de Redactia Observator

la 29.07.2013 , 17:10

Au urcat pana la 8.126 de metri inaltime si au vazut lumea din varf. Un mic steag colorat in rosu galben si albastru sta dovada reusitei si curajului celor cinci alpinisti romani care au urcat pe varful Nanga Parbat din Pakistan. Provocari au fost la tot pasul. "Traseul l-am ales pentru ca doua expeditii romanesti au incercat acest traseu. Cam sase luni au durat pregatirile inainte de expeditie", povesteste Zsolt Torok, alpinist.

In tot acest timp echipa de alpinisti romani a tinut o legatura stransa cu ambasada Pakistanului pentru organizarea expeditiei. Iar de data aceasta a avut si ceva ajutor. In urma unui atentat terorist, 11 alpinisti au murit intr-o alta tabara, in drum spre varf. Dintre cei cinci membri ai echipei, patru au reusit sa ajunga pana in varf. Senzatia a fost extraordinara.

De-a lungul timpului. doar doua sute de alpinisti au reusit sa mai ajunga pe varful Nanga Parbat. Mai putin de douazeci au ales ruta de pe versantul Rupal, cea pe care au pasit si cei cinci temerari romani.

Vezi și
Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri sociale » UPDATE! Alpinistii romani care au escaladat varful Nanga Parbat s-au intors acasa