Antena Meniu Search
x

UPDATE! Explozie puternica, in Brasov, la o fabrica de butelii

Un mort si patru raniti. Este bilantul exploziei de proportii ce s-a produs la orele pranzului, la o firma de imbuteliere din Brasov. Explozia ar fi pornit de la un tub de oxigen manipulat gresit

Vezi și

Pompierii, medicii SMURD si politistii au fost primii ajunsi la fata locului. Cele patru persoane ranite au fost duse de urgenta la spital cu multiple traumatisme craniene si toracice.

La spital a venit si sotia celui care a murit. Femeii i s-a facut rau cand a ajuns la locul unde barbatul ei isi pierduse viata. Explozia a fost atat de puternica incat bubuitura s-a auzit de la peste 100 de metri distanta. “Din discutiile si datele care le avem pana in present, rezulta ca a fost o manipulare defectuasa a unui tub care a generat explozia”, a declarat prefectul Mihai Mohai.

Gazul, curentul electric si statia de incarcare au fost imediat oprite. “Explozia nu a fost urmata de incendiu. Daca ar fi explodat cu mai multe tuburi este clar ca ar fi fost un mare pericol”, a explicat Stelian Rechitean, sef ISU Brasov.

In hala, mai erau inca 50 de tuburi, dintre care 25 pline. Iar unul dintre ele pierdea oxigen cand autoritatile au ajuns acolo. “O masina de la Situatii de Urgenta este pentru a asigura zona si a interveni dupa golirea unui tub de oxigen care in momentul de fata pierde oxigen”, a precizat Rechitean.

Riscul unei alte explozii a persistat ore bune dupa incident. Pericolul a fost cu atat mai mare cu cat in hala mai erau si recipiente cu acetilena, GPL, argon si diferite amestecuri de gaze pentru suduri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Explozie puternica, in Brasov, la o fabrica de butelii