Antena Meniu Search
x

UPDATE/ Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securitatii!

Irinel Columbeanu ar fi colaborat cu securitatea! Ar fi folosit numele de cod Ivanescu si-ar fi dat zeci de note informative. Ar fi turnat-o inclusiv pe Doina Levinta

Vezi și

Cel putin, asta sustin cei de la Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, care au trimis deja dosarul la tribunal. Irinel neaga orice alaturare de fosta securitate. Potrivit reprezentantilor CNSAS, Irinel Columbeanu ar fi fost recrutat de securitate in anii '80. "N-are cum sa fie adevarat fiindca stiu foarte bine. As fi semnat un angajament", a declarat acesta. Dar reprezentantii Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii sustin ca a semnat un angajament. Ar fi avut chiar si un nume de cod: Ivanescu.

Opt ani ar fi colaborat Iri cu vechiul regim si ar fi semnat, in total, 118 note informative. Cei de la CNSAS spun ca miliardarul de la Izvorani ar fi dat informatii despre multe persoane, intre care si colegi de la Politehnica. Printre oamenii pe care i-ar fi ,,turnat'' ar fi si Doina Levintza si sotul. Despre ei, ar fi raportat ca ,,nu sunt atasati politicii duse de regimul nostru''.

Omul de afaceri sustine ca e nevinovat. Spune ca a fost luat prin surprindere de verdictul CNSAS. Crede ca ar putea avea legatura cu incercarea sa politica. "Ar putea fi legata de candidatura mea sau de incercarea mea politica, ca sa spun asa, dar mi se pare putin defazata", a declarat omul de afaceri.

CNSAS a cerut Curtii de Apel Bucuresti sa constate calitatea de colaborator al fostei securitati. Dosarul a fost deja inregistrat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE/ Irinel Columbeanu a fost colaborator al Securitatii!