Meniu LIVE
Search
x

UPDATE! Peste 330 de kilograme de heroină, descoperite în vama Petea din judeţul Satu Mare

O captură record, de peste 330 de kilograme de heroină, a fost descoperită în vama Petea din judeţul Satu Mare. Drogurile erau ascunse în două TIR-uri ai căror şoferi intenţionau să iasă din ţară

la 29.07.2015, 16:34
Vezi și

O captură record, de peste 330 de kilograme de heroină, a fost descoperită în vama Petea din judeţul Satu Mare. Drogurile erau ascunse în două TIR-uri ai căror şoferi intenţionau să iasă din ţară

Heroina găsită valorează pe piaţa neagră peste 40 milioane de euro şi urma să ajungă la consumatorii din Olanda.

Captura impresionantă a fost descoperită de procurorii şi poliţiştii de la Antidrog în două camione cu numere de Vâlcea, care încercau să iasă din ţară, prin vama Petea. TIR-urile veneau din Ucraina şi mergeau spre Olanda. Drogurile erau ascunse în rezervoarele maşinilor, care fusese modificat special pentru asta.

Marfa era de provenienţă ucraineană şi a fost adusă în România prin Vama Siret.

Transportul fusese pus la punct în detaliu de traficanţi care au sperat, până în ultima clipă, că nimeni n-o să-i deranjeze. N-a fost însă aşa. Marfa a fost urmărită pas cu pas, din ziua în care heroina a intrat ţară şi până a ajuns în Vama Petea.

Captura a fost făcută ieri iar camionele au ajuns într-un hangar. Anchetatorii au avut nevoie de un fierastrău electric ca să taie rezervoarele şi să scoată heroina de acolo. În cele din urmă au chemat un elicopter al ministerului de interne care a luat drogurile şi le-a dus la Bucureşti.

Heroina urma să ajungă la consumatorii din Vest. Valorează pe piaţa neagră peste 40 milioane de euro. Aceasta este cea mai mare captură de heroină făcută pe teritoriul ţării noastre din ultimii 25 de ani. Traficanţii, români şi turci au fost reţinuţi. Anchetatorii erau cu ochii pe ei de patru ani de zile.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Peste 330 de kilograme de heroină, descoperite în vama Petea din judeţul Satu Mare