Antena Meniu Search
x

Urșii au ieșit din bârlog, iar comportamentul lor prevestește cum va fi vremea!

Vezi și

Potrivit tradiţiei, astăzi este Ziua Ursului! Mai exact, este ziua în care urşii ies din bârlog şi - după modul în care se comportă - oamenii pot face previziuni meteorologice. Iar cei de la Grădina Zoologică din Tg. Mureş ne dau veşti bune. Cei şase urşi au rămas afară să mănânce, iar asta înseamnă că primăvara e aproape.

Zeci de copii au muncit să-i întâmpine cum se cuvine pe urşii care ies din hibernare. Au văzut această zi ca pe o sărbătoare. Au făcut desene cu ursuleţi şi au pregătit un desert delicios pentru animale: conuri de brad cu dulceaţă sau cu miere. Au fost emoţii mari.

Se spune că dacă este soare şi ursul îşi vede umbra, se întoarce în bârlog şi iarna va fi mai lungă. Dar avem noroc. Animalele au rămas afară. Amorţite, dar înfometate, au mâncat tot ce le-au dat îngrijitorii.

Sincron Horaţiu Gorea, directorul Zoo Tîrgu Mureş: "Astăzi a fost înnorat şi dacă ne luăm după datinile din bătrâni înseamnă că va veni primăvara. A fost o zi călduroasă, asta înseamnă un an bun pentru agricultură."

Urşii de la Zoo au stat afară toată ziua. Şi au făcut multă lume fericită cu previziunile lor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri sociale » Urșii au ieșit din bârlog, iar comportamentul lor prevestește cum va fi vremea!