Antena Meniu Search
x

Curs valutar

EXCLUSIV!!! Uzina de armament de la Plopeni face angajari in baza carnetului de partid

In Romania, imposibilul nu exista! Intr-o fabrica din care statul a dat afara mii de oameni, acum se fac angajari. E drept, lista e deschisa doar pentru unii. Mai exact, isi gasesc ceva de lucru in uzina de armament de la Plopeni cei care au trimitere de la partid

de Redactia Observator

la 16.04.2013 , 19:46

Oficial, Fabrica de Armament de la Plopeni mai are 200 de salariati, iar angajarile sunt blocate. Practic, insa, cine vine cu trimitere de la un partid politic, are usile deschise. Conducerea institutiei a refuzat sa comenteze in fata camerei de luat vederi felul in care se fac angajarile. Managerul general este in concediu medical, iar cel interimar nu raspunde nici macar la telefon.

Uzina Mecanica Plopeni a fost inainte de 1989 cel mai important furnizor de armament al armatei romane si un exportator important pentru Iran si Irak. A avut un numar de aproximativ 18.000 de angajati. Incepand cu 1998, au inceput disponibilizarile. Din ‘98 pana in 2001 au fost diponibilizari masive. Mii de oameni.

Ultimul val de disponibilizari a fost in 2010. Astfel, Fabrica de Armament de la Plopeni a ajuns sa fie cea mai importanta fabrica de someri din Prahova. In 12 ani, a lasat peste 19.000 de oameni fara loc de munca.

Vezi și

Cei mai multi dintre disponibilizatii de la Fabrica de Armament si-au gasit cu greu un loc nou de munca. Au acceptat, in cele mai multe cazuri, slujbe in alte domenii decat cele in care s-au pregatit.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri sociale » EXCLUSIV!!! Uzina de armament de la Plopeni face angajari in baza carnetului de partid