Antena Meniu Search
x

Vacanță de neuitat în inima naturii într-un resort tradiţional, lângă Târgu Mureş

Dacă încă sunteţi în căutarea unui loc în care să aveţi parte de linişte şi relaxare în mijlocul naturii, s-ar putea să vă placă sugestia noastră. La numai 60 de kilometri de Târgu Mureş vă aşteaptă un spectaculos resort tradițional.

de Sorin Tanţoş

la 06.07.2020, 17:16

Vezi și
  • O zi obişnuită se termină în jurul unui foc de tabără.
  • Ștrandul este deschis zilnic până la ora 9 seara.

Aici vă puteţi încărca bateriile în mijlocul unui peisaj de vis. Iar dacă simţiţi totuşi nevoia de o baie în piscină, puteţi petrece o zi de bălăceală la ştrandul cu apă sărată.

În inima Transilvaniei, o trăsură veche de 102 ani ne poartă prin timp, până la poarta unui conac de poveste. 

La destinaţie ne întâmpină soţii Schafer, un cuplu de nemţi ce au hotărât să-i spună acestui loc din inima Transilvaniei, acasă.

Ulrike Schafer, gazdă: În acel moment am simţi că am ajuns acasă. Ce mă ţine aici este natura. Ceea ce avem noi aici, în Transilvania, este unic.

Liniştea domneşte în conacul de munte.

Jonas Schafer, gazdă: Nu vedeţi nocio clădire, nu auziţi nimic, decât natura. Aici vedeţi în fiecare seară cerbi, un cerb sau o căprioară, iepuri sau, câteodată, şi un urs.

Şi cum natura merită studiată, gazdele au costruit un observator, de la înălţimea căruia turiştii pot admira natura în toată splendoarea ei. 

Turistă: Observatorul, mi s-a părut chiar ireal. Adică şi cu apusul de soare a fost într-adevăr o experienţă unică şi nu cred că mai găseşti aşa ceva în România acum.

Nici bucatele nu se lasă mai prejos. Mousseul de sfeclă roșie cu smântână şi păstrăv afumat, capacio-ul de rață sau supa de linte cu ouă de prepeliță sunt doar câteva dintre bunătăţile din care se înfruptă oaspeţii resortului. 

O zi obişnuită se termină în jurul unui foc de tabără, sub un cer brăzdat de stele.

După un somn bun, turiştii pot pleca în aventură. Câţiva kilometrii mai departe la Ideciu de Jos au ocazia să simtă mirosul de mare și nisipul fierbinte sub tălpi. Patru bazine cu apă sărată îi aşteaptă să se bucure de natură, dar şi să se îngrijească de propria sănătate.

Ștrandul este deschis zilnic până la ora 9 seara. Pentru a putea respecta normele de distanţare în incinta ştrandului nu pot intra mai mult de 300 de persoane

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vacanță de neuitat în inima naturii într-un resort tradiţional, lângă Târgu Mureş