Antena Meniu Search
x

Vaccinul antigripal întârzie și în acest an. Sunt peste 84 de mii de bolnavi în toată ţara

Vremea s-a răcit brusc, iar spitalele sunt pline de pacienţi internaţi cu viroze, pneumonii şi infecţii respiratorii! Sunt peste 84 de mii de bolnavi în ţară.

Vezi și

Vremea s-a răcit brusc, iar spitalele sunt pline de pacienţi internaţi cu viroze, pneumonii şi infecţii respiratorii! La nivel naţional, sunt peste 84 de mii de bolnavi până în acest moment. Din fericire, nu a fost confirmat niciun caz de gripă. Între timp, medicii de familie încă aşteaptă vaccinul antigripal.

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat astăzi că vaccinul va ajunge în cabinetele medicilor, cel târziu până la jumătatea lunii noiembrie a acestui an. Asta după ce, în urmă cu o lună, tot domnia sa anunţase că imunizarea va putea începe în a doua parte a lunii octombrie. În timp, spitalele, cel puţin cele din Capitală sunt aproape pline de pacienţi cu viroze şi pneumonii, cu aproape 5% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

În plus, medicii au suspiciuni de gripă asupra a 25 de pacienţi, de 5 ori mai mult decât anul trecut. Nu a fost confirmat însă până acum niciun caz, dar medicii spun că e doar o chestiune de timp. Cei mai expuşi sunt copiii, persoanele vârstnice şi bolnavii cronic. Pentru a se proteja, vor trebui să-şi cumpere singuri vaccinul de la farmacie.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vaccinul antigripal întârzie și în acest an. Sunt peste 84 de mii de bolnavi în toată ţara