Antena Meniu Search
x

Epidemia de gripă pune stăpânire pe România. Au murit deja 9 oameni, între care şi un copil de 4 ani

Valul de gripă face ravagii în România. Pe uşile spitalelor, EPIDEMIA e scrisă cu majuscule. În Iaşi, două instituţii medicale au limitat accesul vizitatorilor.

Vezi și

Valul de gripă face ravagii în România. Pe uşile spitalelor, EPIDEMIA e scrisă cu majuscule. În Iaşi, două instituţii medicale au limitat accesul vizitatorilor, după ce doi bolnavi au murit. Unul dintre ei avea cancer, iar gripa i-a agravat boala. Nu este târziu să ne vaccinăm, spun medicii. Valul de gripă care a lovit deja America şi câteva ţări din Europa s-ar putea prelungi în România până în luna aprilie.

Aproape 400 de pacienţi ajung zilnic la un spital din Bucureşti cu aceste simptome. Cu 30% mai mulţi decât într-o zi obişnuită. În spitalele din ţară, într-o săptămână, s-au prezentat 18 mii de pacienţi cu infecţii respiratorii acute. Dintre ei, 280 au fost diagnosticaţi cu gripă. În România, boala a ucis deja 9 oameni. Printre care şi un copil de patru ani.  

Un milion de doze de vaccin a trimis Ministerul Sănătăţii în ţară, la începutul lunii decembrie, deşi campania de vaccinare ar fi trebuit să înceapă cel târziu în noiembrie. 60.000 de vaccinuri au ajuns la Iaşi şi peste 90.000 la Constanţa. Judeţele sunt acum pe harta zonelor cu cele mai multe cazuri confirmate de gripă, alături de Bucureşti, Olt, Bihor sau Sălaj. 

Simptomele gripei din noul val sunt diferite de cele ale unei răceli obişnuite. Debutează cu febră, dureri musculare, articulare şi dureri la nivelul globilor oculari.

Pe acelaşi subiect

Două spitale din Iaşi au limitat accesul vizitatorilor. La Institutul de Oncologie, o femeie bolnavă de cancer a murit după ce a luat gripă, iar la un alt spital există suspiciuni că decesul unui bărbat ar putea avea aceeaşi cauză.

O tulpină care a făcut deja victime în America şi care a afectat şi Marea Britanie, Franţa, Italia şi acum România. Autorităţile americane se tem că actualul sezon de gripă va fi la fel de periculos ca cel din 2014, care a ucis peste 56 de mii de oameni în toată lumea. În România, autorităţile ezită să spună, oficial, dacă ne confruntăm cu o epidemie. Pe uşile spitalelor din ţară, însă, PERICOLUL e scris cu majuscule. Tansmiterea bolii în comunităţi este mare, iar copiii şi bolnavii cronici sunt cei mai vulnerabili dintre pacienţi.    

Mulţi dintre medicii de familie au epuizat stocul de vaccinuri. Nici în farmacii vaccinul nu se mai găseşte. Statul ar mai avea doze neutilizate, dar ministrul Sănătăţii spune că, lunar, peste 20.000 de părinţi refuză să-şi imunizeze copiii. 

Medicii spun că nu este târziu să ne protejăm. Mai ales că, peste câteva zile, copiii şi profesorii se vor întoarce la şcoală, după vacanţă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Epidemia de gripă pune stăpânire pe România. Au murit deja 9 oameni, între care şi un copil de 4 ani