Antena Meniu Search
x

Vama Veche se transformă şi primeşte statut de staţiune turistică

Vama Veche, destinaţia atipică de vacanţă căutată de tinerii liberi, s-ar putea schimba cu totul. Asta în cazul în care va deveni staţiune turistică până la sfârşitul sezonului estival.

Vezi și

Vama Veche, destinaţia atipică de vacanţă căutată de tinerii liberi, s-ar putea schimba cu totul. Asta în cazul în care va deveni staţiune turistică până la sfârşitul sezonului estival. Noul statut le permite autorităţilor locale (să dezvolte satul de la graniţa României cu bani de la Guvern şi fonduri europene. Asfaltul ar putea lua locul drumurilor de pământ, iar satul ar putea avea după 30 de ani de extindere haotică şi canalizare. Nu putem rămâne ancoraţi în trecut, spun turiştii, dar şi afaceriştii care au investit în zonă. 

Vama Veche, satul de hotar al României devenit destinaţie pentru tinerii de pretutindeni, iubitori de libertate şi de vacanţă fără tipare. Aşezarea fără drumuri asflatate, unde nu ajunge nici măcar o cale ferată a adunat peste 10 mii de turişti de 1 Mai, care au sosit în sat cu microbuzul sau cu maşina personală. E limpede că satul din comuna Limanu atrage tot mai mulţi turişti, aşa că autorităţile s-au gândit să-i ofere statutul de staţiune de interes local. 

Ca să primească noul statut, Vama va trece prin procedura de acreditare. Autorităţile trebuie să întocmească o monografie, o fişă a staţiunii, un inventar al unităţilor de primire şi al potenţialului turistic. 

Odată devenită staţiune, Vama Veche va primi bani de la Guvern, dar şi fonduri europene, ca să se dezvolte. 

În sprijinul aşteptatei evoluţii, ministrul Turismului a transferat deciziile de la minister la autorităţile locale, aşa încât să scadă şi costul, şi timpul de emitere a autorizaţiilor şi a documentelor de acreditare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vama Veche se transformă şi primeşte statut de staţiune turistică