Antena Meniu Search
x

Trăim cea mai ploioasă vară din ultimii 10 ani. 28 de judeţe sunt sub alertă de cod galben

Vara încă nu se arată în România. 28 de judeţe sunt sub alertă de cod galben. EA: Nordul Moldovei e devastat de inundaţii. La Voroneţ, apa a acoperit străzile şi a intrat în gospodăriile oamenilor. EL: Sunt drumuri rupte de puhoaie şi turişti care fac cale întoarsă. Fenomenele periculoase se extind în toată ţara, pentru încă cel puţin o săptămână. EA: Trăim cea mai ploioasă vară din ultimii 10 ani, spun meteorologii.

Vezi și

Vara încă nu se arată în România. 28 de judeţe sunt sub alertă de cod galben. Nordul Moldovei e devastat de inundaţii. La Voroneţ, apa a acoperit străzile şi a intrat în gospodăriile oamenilor. Sunt drumuri rupte de puhoaie şi turişti care fac cale întoarsă. Fenomenele periculoase se extind în toată ţara, pentru încă cel puţin o săptămână. Trăim cea mai ploioasă vară din ultimii 10 ani, spun meteorologii.

În doar jumătate de oră, ploaia a rupt o porţiune din drumul care străbate comuna Capu Câmpului. Pârurile s-au umflat şi s-au revărsat peste străzi şi curţi. 100 de familii au rămas izolate.

Vijelia a venit cu forţă dinspre Voroneţ. Din cea mai mare atracţie turistică a Moldovei, localitatea s-a transformat într-un lac imens. Crengi, pietre şi noroi au venit odată cu şovoaiele de pe versanţi. Turiştii care mergeau spre mănăstire au făcut cale întoarsă.

Trăim cea mai atipică vară din ultimii 10 ani, spun meteorlogii, cu ploi abudndente şi fenomene extreme. 28 de judeţe sunt sub avertizare de cod galben până mâine seară. Se vor strânge 70 de litri pe metru pătrat.

Sunt alunecări de teren în mai multe zone. Probleme mari sunt în judeţul Hunedoara, unde monumentele dacice sunt în pericol. Cetatea Sarmisegetusa este închisă din cauza drumului rupt. Un versant din masivul Feţele Albe s-a desprins şi a luat-o la vale, cu roci şi pământ. Nici pe jos nu se mai poate ajunge la situl UNESCO.

A plouat şi în Capitală, iar problemele au apărut după doar câteva minute. În localitatea Tunari canalizarea nu a mai făcut faţă.

Vara autentică se mai lasă aşteptată. Meteorologii spun că va ploua în aproapte toată ţara pentru încă o săptămână. Doar vestul ţării rămâne, deocamdată, ferit de fenomenele meteo severe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Trăim cea mai ploioasă vară din ultimii 10 ani. 28 de judeţe sunt sub alertă de cod galben