Antena Meniu Search
x

Video O decizie publicată în Monitorul Oficial ar putea paraliza traficul aerian. Sute de zboruri la un pas de fi anulate timp de o lună

Noile restricţii introduse de autorităţi continuă să dea bătăi de cap. Un text publicat în monitorul oficial era să arunce în aer traficul aerian. Potrivit deciziei, toate zborurile dintre România şi ţările aflate în zonele roşie şi galbenă ar trebui suspendate timp de o lună. Companiile aeriene nu au luat încă nicio măsură, dar pasagerii îşi fac griji că nu vor mai putea pleca în vacanţă.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 20:00

Mai multe zboruri ar putea fi anulate
Mai multe zboruri ar putea fi anulate

Decizia de a ţine avioanele la sol a fost publicată vineri în Monitorul Oficial, dar nu a fost însă comunicată verbal de vreun oficial. Autoritatea aeronautică a luat act de hotărâre şi a cerut Romatsa să emită un ordin în acest sens, care poartă numele de notam.

Alexandra Marin - reporter Observator: Potrivit NOTAM-ului publicat vineri şi anulat imediat a doua zi, ar fi trebuit suspendate toate zborurile dintre România şi ţările aflate pe lista galbenă şi lista roşie timp de o lună, de pe 25 Octombrie până pe 25 Noiembrie. Pentru că nu au avut timp nici să proceseze informaţia, nici să pună în aplicare modificarea, companiile aeriene nu şi-au modificat programul de zbor în niciun fel. 

Explicaţii am primit de la o singură instituţie a statului, după cinci zile: NOTAM-ul a fost anulat pentru a nu crea confuzii în rândul operatorilor aerieni, luând în considerare faptul că articolul 4 condiționa suspendarea zborurilor de emiterea unei Hotărâri a CNSU, a anunţat Autoritatea Aeronautică.

Şi cu toate că până în momentul de faţă Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nu a luat o astfel de decizie, iar şansele să o facă sunt destul de mici, pasagerii sunt îngrijorează. Mulţi chiar iau în calcul o amânare a călătoriei.

Pe acelaşi subiect

Pasageri: Se anulează, se amână, treuie să ajungem la locurile de muncă. Aiurea, e total aiurea. 

                 Tocmai d-asta nu îmi pac planuri. Vreau să plec a doua zi, nu peste 5 luni. Am văzut că sunt destul de stricţi în România, cel puţin acum. 

Roxana Ilinca - expert în turism: Turiştii nu mai ştiu îna cest moment ce să facă. Sună telefoanele să ne întrebe dacă să îşi anuleze sau nu. E o stare de incertitudine care planează deja pe o sitaţie destul de gravă. Cu siguranţă comăaniile aeriene nu îşi vor anula zboruri, nu am primit până în momentul de faţă nicio informare oficială în acest sens.

În cazul în care se va lua, totuşi, o astfel de decizie, potrivit documentului publicat în Monitorul oficial, ar fi exceptate de la măsură zborurile aeronavelor de stat, cele de transport marfă sau charterele, spre exemplu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » O decizie publicată în Monitorul Oficial ar putea paraliza traficul aerian. Sute de zboruri la un pas de fi anulate timp de o lună