Antena Meniu Search
x

SPECIAL!!! Vasile Stoica se pregateste pentru o noua expeditie

Romanul care a facut turul lumii in scaun cu rotile pregateste o noua expeditie

Vezi și

Lui Vasile Stoica nu-i lipsesc vointa si curajul. Si, chiar daca merge doar intr-un carucior cu rotile, acest lucru nu l-a impiedicat sa strabata zeci de mii de kilometri, in sase expeditii in jurul lumii. “Primul turneu de acest gen a fost in ‘93, de la Lugoj pana la Shiofoc, in Ungaria, 340 de kilometri. Dupa care, tot in acelasi an, 3.500 de kilometri, pana in Franta”, a explicat barbatul.

Au urmat pe rand, Asia, Australia, Africa. Ba chiar a strabatut legendarul Route 66 din Statele Unite. Oriunde a visat sa se duca, s-a dus. Doar el, un rucsac si fotoliul rulant. “Mie imi place sa calatoresc, sa cunosc lumea, tot timpul alti si alti prieteni”, a mai afirmat Vasile Stoica.

Acum, se pregateste intens pentru cea de-a saptea plecare. Oricat de mult ar fi calatorit, i-a ramas un coltisor de harta neexplorat. Si nu vrea sa se opreasca pana nu va fi vazut tot ce e de vazut in aceasta lume. Asta si inca un motiv, nu la fel de important. “Dupa iarna care a trecut am vazut ca deja incepe sa-mi creasca burta, am zis ca trebuie sa fac un nou turneu de acest gen. Circa 10.000 de kilometri, de la Lugoj, la capul Nord, in Norvegia. Este o parte a lumii pe care nu am vazut-o si vreau sa vad cum e viata pentru persoanele cu dizabilitati in acea parte a lumii”, a mentionat acesta.

Pentru a reintra in forma, Vasile se antreneaza asiduu. Oricata munca si oricata vointa ar avea, singura piedica care i se asterne e in cale sunt banii. Mai bine spus, lipsa lor. “Un turneu de acest gen costa un euro pe kilometru, cam asa sunt costurile. Si 7.000 de kilometri sunt asigurati deja si sper sa gasesc suportul necesar si pentru restul kilometrilor. Legat de bani, din pacate cam putini sponsori din Romania. Mai multi din strainanate”, considera Stoica.

Insa, cum nici dizabilitatea sa si nici lipsa banilor nu l-au oprit pana acum, lugojeanul va porni pe 7 iulie in pelerinajul sperantei pentru persoanele cu dizabilitati, asa cum isi numeste Vasile expeditia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL!!! Vasile Stoica se pregateste pentru o noua expeditie