Antena Meniu Search
x

SPECIAL! Din 2.000 de vasluieni care au luat bacalaureatul, doar 68 s-au angajat

Avem generatii intregi care nu au fost in stare sa ia bacalaureatul. Nu au diploma, nu au pregatire si nu au viitor. Dar nici absolventii de liceu nu o duc mai bine. In judetul Vaslui, din 2.000 de tineri care au obtinut diploma de bacalaureat, doar 68 au reusit sa se angajeze.

Vezi și

Anul trecut, in judetul Vaslui, 2000 de elevi ai clasei a XII-a, adica mai putin de jumatate, au reusit sa-si ia examenul de Bacalureat. Au curs rauri de lacrimi la liste, zeci de blesteme si sute de rugaminti. Toate cu aceeasi finalitate si concluzie: suntem la pamant.

Sa gasesti acum un vinovat pentru situatia dezastruoasa in care se gaseste invatamantul romanesc ar fi foarte dificil. E, sa zicem, o vina comuna. Dar, pentru a intelege problema, trebuie sa intelegem toti factorii care au dus la acest punct. Incepem cu elevii care au reusit sa termine liceul. Acestia au la dispozitie doua variante. Prima ar fi continuarea studiilor.

A doua ar fi gasirea unui loc de munca. In regula, dar unde? Prima cauza este chiar lipsa locurilor de munca. A doua este frica angajatorilor de a da o sansa unui tanar cu zero experienta. E de inteles si e scuzabil, mai ales intr-o economie zdruncinata din temeliile fragile de criza. Iar intr-o economie de piata cameleonica, unde firmele, mai ales cele din zone sarace, isi schimba profilul aproape trimestrial e si mai greu.

Doar in Vaslui, aproape trei sferturi dintre cei care n-au reusit sa ia bacul ingroasa randurile asistatilor social. Vasluiul este in frunte celor mai sarace judete, cu aproape 16,000 de someri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » SPECIAL! Din 2.000 de vasluieni care au luat bacalaureatul, doar 68 s-au angajat