Antena Meniu Search
x

Veşti bune pentru cel puţin un milion de familii care au probleme cu leasingul

Cei care nu-şi mai permit să plătească ratele ar putea fi lăsaţi să vândă singuri bunurile pe care le folosesc, prin contract, ca să-şi achite datoriile.

Vezi și

Cei care nu-şi mai permit să plătească ratele ar putea fi lăsaţi să vândă singuri bunurile pe care le folosesc, prin contract, ca să-şi achite datoriile. În plus, firmele de leasing nu ar mai putea executa silit niciun client, fără acordul unui judecător, conform unui proiect de lege care urmează să fie supus votului, în Parlament.

Două rate neplătite la o maşină luată în leasing însemnă, acum, confiscarea automobilului de către firma care îl are în proprietate. Situaţia s-ar putea schimba. Proiectul de modificare a legislaţiei a primit undă verde de la comisiile parlamentare.

Cei care, de pildă, au luat o maşină în leasing o vor putea vinde, dacă nu-şi vor mai putea permite să plătească ratele. 

De asemenea, firma de leasing nu ar mai putea executa silit un client dator, în mod direct. Conform proiectului, ar trebui să obţină întâi o decizie din partea unui judecător.

Pe acelaşi subiect

Ideea nu este agreată de firmele de leasing. Reprezentanţii lor spun că până la o decizie de executare obţinută în instanţă pot trece şi trei ani.

Cei de la firmele de leasing cred că schimbările îi pot determina pe mulţi clienţi rau-platnici să nu îşi mai achite datoriile.

Pe internet e plin de oferte de predare a contractelor de leasing de către oameni care nu îşi mai pot permite să plătească ratele. Este şi cazul acestui bărbat, care s-a ales cu două maşini de transport, pentru un parteneriat de afaceri care nu s-a concretizat.

Pentru a intra în vigoare, proiectul ar trebui să fie votat în Camera Deputaţilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Veşti bune pentru cel puţin un milion de familii care au probleme cu leasingul