Antena Meniu Search
x

Veşti bune pentru marinarii blocaţi

18 marinari români au trecut prin momente dificile în ultima săptămână, după ce firma de transport i-a lăsat fără bani şi fără provizii. Au şi intrat în grevă pentru că erau neplătiţi de aproape 3 luni.

Vezi și

18 marinari români au trecut prin momente dificile în ultima săptămână, după ce firma de transport i-a lăsat fără bani şi fără provizii. Au şi intrat în grevă pentru că erau neplătiţi de aproape trei luni. 

A fost o cursă cu peripeţii pentru cei 18 marinari români şi căpitanul rus de pe nava cargo Fritz. Au ajuns în portul canadian Oshawa cu o încărcătură de oţel la bord, dar cu buzunarele goale şi cu proviziile epuizate. Compania germană care opera transportul nu le mai trimisese niciun ban. Erau disperaţi. Localnicii le-au venit în ajutor. În special comunitatea românească.

Nu aveau mâncare, nu aveau apă, nu aveau bani, pescuiau în lacul Ontario ca să supravieţuiască.

Prin intermediul bisericii româneşti, oamenii au făcut colectă pentru marinari. Le-au oferit hrană, apă şi îmbrăcăminte. Dar problemele echipajului nu s-au oprit aici.

Ca şi cum lucrurile nu erau suficient de complicate, cei de la bord spun că acum au parte şi de probleme tehnice.

Ieri au venit însă şi veşti bune. Un investitor s-a oferit să preia datoriile firmei germane care nu îi mai plătise de trei luni. Astfel, problemele românilor ar putea lua sfârşit. Dacă noul investitor va plăti salariile restante, nava ar putea pleca din portul Oshawa în doar câteva zile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Veşti bune pentru marinarii blocaţi