Antena Meniu Search
x

VEŞTI PROASTE! Bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă! Romgaz anunţă că întrerupe livrările de gaze către Elcen

Compania de stat Romgaz a anunţat că va întrerupe de marţi livrările de gaze naturale către Elcen, după ce furnizorul de agent termic pentru apa caldă şi încălzirea Capitalei a anunţat că nu mai poate onora obligaţiile contractuale începând din 27 septembrie.

Compania de stat Romgaz a anunţat că va întrerupe de marţi livrările de gaze naturale către Elcen, după ce furnizorul de agent termic pentru apa caldă şi încălzirea Capitalei a anunţat că nu mai poate onora obligaţiile contractuale începând din 27 septembrie.

Oficialii Romgaz spun că situaţia critică creată, fără a consulta părţile implicate, necesită decizii de urgenţă care trebuie luate de toate părţile interesate, şi "din păcate aceste decizii nu aparţin în mod singular companiei Romgaz".

Datoria actuală a Elcen către Romgaz este de 319 milioane lei.

Romgaz a semnat în luna iulie 2016 două contracte de furnizare gaze naturale către Elcen aflate în derulare până la data de 30 septembrie 2017, în valoare cumulată de 935,5 milioane de lei.

De asemenea, cele două companii au convenit în luna august o reeşalonare a datoriilor restante ale Elcen către Romgaz pentru o perioadă de 36 de luni.

"Recenta decizie care solicita intrarea în insolvenţă a ELCEN Bucureşti fără a informa în prealabil partenerii şi neîndeplinindu-se formalităţile prevăzute în contractele încheiate obligă conducerea Romgaz să acţioneze în limitele mandatului acordat de consiliul de administraţie şi acţionari, respectiv de a acţiona în interesul companiei şi a acţionarilor săi şi de a respecta în aceeaşi măsura toţi consumatorii cărora direct sau indirect le furnizează gaz în România", arată comunicatul Romgaz.

Conducerea Romgaz arată că Elcen i-a comunicat că nu-şi mai poate onora obligaţiile contractuale începând cu data de 27 septembrie 2016.

"Clauzele contractuale în vigoare şi experienţa din trecut care a condus la sute de milioane de lei datorie au obligat conducerea Romgaz să întrerupă furnizarea de gaze naturale începând cu acesta dată până în momentul în care se vor identifica soluţii şi masuri care vor putea permite ELCEN să acţioneze în conformitate cu contractele semnate cu Romgaz", se mai precizează în comunicatul Romgaz.

Acesta mai arată că, în calitatea sa de companie de interes naţional, cotată la bursă, Romgaz SA are datoria "de a proteja, în egală măsură, interesele tuturor clienţilor şi pe cele ale acţionarilor, în deplina respectare a legii şi a angajamentelor contractuale".

Compania Romgaz, controlată de stat, alături de OMV Petrom, controlată de grupul austriac OMV, concentrează aproape toată producţia de gaze naturale a României.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » VEŞTI PROASTE! Bucureştenii ar putea rămâne fără apă caldă! Romgaz anunţă că întrerupe livrările de gaze către Elcen