Antena Meniu Search
x

Veşti proaste pentru proprietarii de maşini electrice! Încărcarea bateriei nu va mai fi gratuită în locurile publice

Veşti proaste pentru proprietarii de maşini electrice! Vor începe să plătească, atunci când îşi vor încărca bateriile maşinilor în locuri publice.

Vezi și

Veşti proaste pentru proprietarii de maşini electrice! Vor începe să plătească, atunci când îşi vor încărca bateriile maşinilor în locuri publice pe care le foloseau gratuit până acum. Costurile nu vor fi deloc de neglijat, câteva sute de lei pe lună, cel puţin cât un plin de motorină pentru o maşină obişnuită.

Acasă este varianta cea mai ieftină de încărcare a bateriei unei maşini electrice. O maşină economică este, totuşi, o maşină care consumă. Ce e drept, energie electrică. Dar, dacă ar fi să ne raportăm la cât costă un kilowatt la furnizorii de energie electrică, ei bine, preţul variază între 30 de bani şi un leu. Astfel, o maşină care are o baterie de 22 de kW, ar trebui să ne coste 20, 22 de lei să o încărcăm complet. 

Maşinile electrice pot fi încărcate în spaţii special amenajate de firme private, până acum, gratuite. Multe nu vor mai fi, însă. Practic, o încărcare de o oră va costa între 24 şi 100 de lei. La care se adaugă şi un abonament lunar.

Cu 350 de lei se pot cumpăra, totuşi, peste 60 de litri de carburant. E drept, întreţinerea e mult mai ieftină la o maşină electrică.

În Romania, în  2017 au fost înmatriculate 188 vehicule electrice şi peste două mii hibride. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Veşti proaste pentru proprietarii de maşini electrice! Încărcarea bateriei nu va mai fi gratuită în locurile publice