Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Veterinarii falşi, nou pericol pentru fermierii români afectaţi de pesta porcină

În dezastrul pestei porcine, s-a creat o isterie generală într-un judeţ încă neatins de virus. Mai mulţi localnici din Dâmboviţa au susţinut că au văzut oameni cu halate albe care au venit să le ia porcii.

de Redactia Observator

la 26.08.2018 , 20:50

În dezastrul pestei porcine, s-a creat o isterie generală într-un judeţ încă neatins de virus. Mai mulţi localnici din Dâmboviţa au susţinut că au văzut oameni cu halate albe care au venit să le ia porcii.

Indivizi în halate albe merg din poartă-n poartă şi încearcă să-i convingă pe oameni să le dea porcii din coteţ. Mai multe apeluri apeluri către Direcţia Sanitar Veterinară despre falşi veterinari au creat isterie în judeţul Dâmboviţa. Reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare le atrag atenţia sătenilor să nu dea porcii din curte unor necunoscuţi.

Niciodată, un reprezentant al Direcţiei Sanitar-Veterinare nu vă va solicita ridicarea unui porc viu pentru efectuarea analizelor de laborator.

Vezi și

Zvonul că indivizi în halate albe ar fi luat porcii de la o stână pentru aşa-zise analize s-a transmis din poartă-n poartă, în comuna Ciocăneşti. O isterie care a luat amploare, deşi alerta s-a dovedit falsă. 

Angajaţii Direcţiei Sanitar-Veterinare au vrut să se asigure că oamenii nu primesc pe oricine în gospodăria lor.

Georgeta Mihaela Mărunţelu, tehnician veterinar:

Am luat legătura şi cu primăriile, am făcut sondaje, am spus şi oamenilor, am mers din curte în curte.

Ionuţ Anghelescu, medicul veterinar din sat Ciocăneşti:

Ne prezentăm doar noi şi doctorul veterinar şi cu tehnicienii veterinari în această comună. Suntem foarte cunoscuţi de atâta timp. 

Pesta porcină n-a ajuns în judeţul Dâmboviţa, dar animalele au fost crotaliate. Astfel incat, în cazul in care virsul ajunge si aici, proprietarii să poată fi despăgubiţi de stat.

Îl omoram dacă aveam, decât să vină să mi-l omoare. Întâi să mi-l constate dacă e bolnav sau nu e bolnav, spune un localnic.

Peste 700 de focare de pestă porcină africană au fost descoperite în 10 judeţe. Au fost ucise 120.000 de animale. Ieri, virusul a fost confirmat şi la cea mai mare fermă din România, a doua ca mărime din Europa, aflată la Gropeni, din judeţul Brăila. 140 de mii de porci urmează fie sacrificaţi. Iar peste 250 de angajaţi au fost trimişi în şomaj.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri sociale » Veterinarii falşi, nou pericol pentru fermierii români afectaţi de pesta porcină