Antena Meniu Search
x

Viața din închisoarea Jilava, unde sunt închişi de două ori mai mulţi deţinuţi decât încap în celule

În plin scandal al ordonanţei graţierii, penitenciarele din România şi-au deschis porţile presei. Reporterii Observator au vizitat penitenciarul Jilava, unde sunt închişi de două ori mai mulţi deţinuţi decât încap în celule. Iată ce am găsit acolo.

Vezi și

În plin scandal al ordonanţei graţierii, penitenciarele din România şi-au deschis porţile presei. Reporterii Observator au vizitat penitenciarul Jilava, unde sunt închişi de două ori mai mulţi deţinuţi decât încap în celule.

Viorel este condamnat la unsprezece ani pentru tâlhărie. A trecut prin multe penitenciare până a ajuns la Jilava. Aici îşi face planuri pentru când va fi din nou liber.

Ştie că nu se va întâmpla prea curând. Condamnarea pe care a primit-o nu îl încadrează la condiţiile graţierii. Pentru bună purtare, a câştigat totuşi dreptul de a-şi executa pedeapsa într-un

Toaleta este la câţiva paşi de paturi. Iar în apropiere stau depozitate alimentele pe care le primesc deţinuţii în fiecare săptămână. Unii încearcă să evite mâncarea din penitenciar.

Gheorghe a fost condamnat pentru o încăierare. Îşi vede soţia în fiecare săptămână, în ziua de vizită. Încearcă să-i ţină departe pe cei doi copii ai săi. Când sunt cu toţii în curtea închisorii, îşi fac calcule să vadă dacă ar beneficia de ordonanţa graţierii.

Iar conducerea penitenciarului caută soluţii pentru a face rost de mai mult spaţiu. Procentul de ocupare al Penitenciarului Jilava este de aproape 200 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Viața din închisoarea Jilava, unde sunt închişi de două ori mai mulţi deţinuţi decât încap în celule