Antena Meniu Search
x

Vila Şuţu din Constanța, ridicată pe lacrimile fecioarelor

Legende cutremurătoare stau ascunse sub clădirile din Constanţa! Una dintre cele mai cunoscute construcţii vechi din oraş, Vila Şuţu, a fost ridicată pe ruinele debarcaderului virginelor.

Vezi și

Legende cutremurătoare stau ascunse sub clădirile din Constanţa! Una dintre cele mai cunoscute construcţii vechi din oraş, Vila Şuţu, a fost ridicată pe ruinele debarcaderului virginelor. De acolo, pe vremea Imperiului Otoman, sute de tinere fecioare au fost îmbarcate pe vase turceşti şi trimise în scalvie. Legendele spun că multe tinere au preferat să se arunce în valurile mării decât să ajungă în seraiurile sultanilor.

Legendele spun că multe dintre tinere alegeau moartea în locul sclaviei şi se aruncau de pe debarcaderul fecioarelor direct în apele mării.

Anii au trecut, iar debarcaderul a dispărut. Ulterior, boierul Costache Şuţu a ridicat un conac pe pintenul de piatră ce veghea locul. Iar câteva decenii mai târziu, în 1899, fiul său - Mihail Şuţu - a dărâmat conacul şi a ridicat vila care dăinuie şi astăzi. Şi, chiar dacă este lăsată în paragină, continuă să impresioneze prin arhitectură.

Vila Şuţu a reintrat în posesia moştenitorilor familiei după un lung şir de procese, abia în 2011. Actualii proprietari au scos la vânzare construcţia, monument istoric. Preţul pe care îl cer este de un milion de euro.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Vila Şuţu din Constanța, ridicată pe lacrimile fecioarelor