Antena Meniu Search
x

Sute de pacienți vindecați de COVID-19 la Timișoara. ”Am avut succes datorită comunității”

La două luni de când a fost confirmat primul caz de COVID-19 în Timișoara, Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, a devenit locul unde până acum au fost vindecați aproape 500 de pacienți.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 29.04.2020, 11:23

Medicul Virgil Musta, eroul în alb de la Timișoara
Medicul Virgil Musta, eroul în alb de la Timișoara - Observator
  • Doctorul Virgil Musta face parte din echipa care a vindecat sute de pacienți la Timișoara.
  • Virgil Musta: „Am avut aceste rezultate datorită comunității”.

Doctorul Virgil Musta face parte din echipa care a vindecat sute de pacienți la acest spital, ducând faima unității sanitare, alături de colegii săi, la nivel național. 

Într-un interviu acordat tion.ro, eroul în alb de la Timișoara a vorbit despre teama cu care medicii au tratat primele cazuri de COVID-19, precum și despre aportul comunității în acest succes.

„Astăzi avem mult mai multe noțiuni, suntem cu mult mai multe cunoștințe, cu rezultate bune. Totuși, ne menținem și rata de vindecare și rezultatele bune pe care le avem, cu mai multă experiență, cu mai puține emoții. Atunci, la primul pacient, era toată lumea speriată, acum deja ne-am obișnuit, a intrat în cotidian, în viața noastră de zi cu zi. La primul pacient pe de-o parte eram speriați, căutam să fim foarte atenți să nu greșim ceva, eram emoționați. Toată lumea era foarte curioasă să vadă ce și cum va fi”, a spus doctorul Virgil Musta, șef secție Boli Infecțioase II la Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara.

Medicul Virgil Musta susține că rezultatele optimiste de la Timișoara se datorează doar ”comunității care ne sprijină, și material și moral, și ne respectă și respectă regulile care au fost stabilite în interesul lor”.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Sute de pacienți vindecați de COVID-19 la Timișoara. ”Am avut succes datorită comunității”