Antena Meniu Search
x

Virusul HIV poate suferi mutaţii şi mai puternice ca până acum

Rămas încă fără leac, virusul a dezvoltat o tulpină care a cuprins mai întâi Peninsula Iberică, iar acum s-a mutat în Balcani. România a înregistrat deja primele cazuri de îmbolnăvire, iar medicii atrag atenţia că odată declanşată boala, urmările sunt mai violente şi mai greu de controlat.

Vezi și

Oficial, în România trăiesc puţin peste 12 mii de persoane infestate cu HIV, mai bine de jumătate cu vârsta cuprinsă între 20 şi 29 de ani. Numai anul acesta au fost identificate aproape 600 de noi cazuri.

Acum, pericolul vine din afara ţării, odată cu o variantă violentă a unui subtip al HIV, care a apărut pentru prima dată în Portugalia şi Spania. În România au fost identificaţi deja 175 de pacienţi.

Cei care sunt identificati cu acest virus au şanse să dezvolte rapid o formă de boală. Este vorba despre pacienţi cu droguri administrate intravenos şi homosexuali.

Eistă acest blam cum că în comunitate se răspândeşte visurul HIV, şi nu e chair aşa, cele mai multe sunt drogurile şi folosirea aceleiaşi seringi la mai mulţi utilizatori.

Iar cifrele confirmă. Cea mai mare rată de transmitere a virusului este în rândul persoanelor atrase de sexul opus, de peste 50 la sută, la care se adaugă, consumatorii de droguri.

În ultimii 6 ani, numărul persoanelor identificate cu HIV în rândul dependenţilor a crescut de la 1 la 30 la sută.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri sociale » Virusul HIV poate suferi mutaţii şi mai puternice ca până acum