Antena Meniu Search
x

Video "Wow! Vai, da' ce frumuseţe". Baie şi spălătorie publice pentru ieşenii fără posibilităţi. Condiţiile pentru a putea fi folosite

De astăzi, ieșenii fără posibilități pot face duș și își pot spăla hainele la o baie publică. Pe fondul scumpirilor, primăria a modificat un punct termic pe care l-a transformat în spălătorie și baie publică. Cei care s-au debranșat de la apa caldă sau au venituri mai mici de 1500 de lei pot veni aici pentru a face baie sau a-și spăla hainele, pe baza unei programări.

de Redactia Observator

la 08.07.2022, 18:20

Vezi și

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

10 duşuri pot fi folosite de astăzi în baia publică din cartierul Dacia din Iaşi. În plus, localnicii au la dispoziţie şi o spălătorie de haine cu uscător. Primii clienţi au venit deja în inspecţie. 

Localnici: E foarte frumos nu am văzut niciodată așa in cartier. E de foarte mare ajutor 

- E frumos mai ales ca e nou 

Pe acelaşi subiect

Reporter: Veți veni să folosiți?

LocalnicCum să nu, o să venim 

Administratorii de bloc au fotografiat locația pentru a le arăta locatarilor unde pot veni să își spele hainele și să-și facă duș.

Administrator asociație de locatari: Sunt pensionari care nu au nici căldură. Cobori din bloc, vii rezolvi. 

Baie publică, în ajutorul ieşenilor

Cei care vin aici vinerea se pot bucura și de transport public gratuit. Doar un leu vor plăti cei care vor să folosească baia publică, însă acces vor avea doar cei din anumite categorii sociale. 

Luminiţa Munteanu, director DAC Iași: Centrul este destinat persoanelor care au venituri reduse și persoanelor care se află în imposibilitatea de a-şi asigura igiena personală. De asemenea centrul are în vedere și persoanele fără adăpost. 

Mihai Chirică: Nu vine să sprijine pe cei care nu vor să consume apa acasă și pe cei care nu au apa calda acasă și din păcate avem blocuri complet debranșate de la instalațiile de termoficare.

Centrul va funcționa de luni pana vineri de la ora 10 pana la ora 17.00, pe bază de programări. Pe lângă cei debranșati de la apa calda, pot folosi baia publică și cei cu venituri mai mici de 1500 de lei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » "Wow! Vai, da' ce frumuseţe". Baie şi spălătorie publice pentru ieşenii fără posibilităţi. Condiţiile pentru a putea fi folosite