Antena Meniu Search
x

Video Ziua Mondială a Cărţii, prilej de invitaţie la lectură. Iubitorii de carte din Galaţi au avut parte de câteva surprize

Astăzi este Ziua Mondială a Cărţii, un prilej de invitaţie la lectură, dar și pentru dezbateri privind protejarea drepturilor asupra proprietății intelectuale. Şi cum am putea marca această zi, dacă nu printr-o vizită la bibliotecă, la un târg de cărţi, într-o librărie. De exemplu, la Galaţi, iubitorii de carte au parte de multe surprize astăzi.

de Adrian Obreja

la 23.04.2021, 13:21

Vezi și
  • Ziua Mondială a Cărţii, prilej de invitaţie la lectură
  • Iubitorii de carte din Galaţi au avut parte de câteva surprize

Centrul Cultural al Dunării de Jos a decis să o sărbătorească într-un mod cât se poate de inedit. A pregătit 30 de sacoşe de cărţi pe care le-a acordat primilor 30 de vizitatori care au trecut pragul Centrului Cultural.

Este o acţiune care se va derula şi în perioada următoare, atunci când vor fi donate alte 2.000 de cărţi către bibliotecile şi centrele culturale din cinci localităţi din mediul rural. 

Cum a fost stabilită Ziua Mondială a Cărţii

Data de 23 aprilie 2019 marchează atât Ziua Internaţională a Cărţii, cât şi a Drepturilor de Autor. Această dată a fost stabilită în 1995, de Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO). Decizia a fost luată în timpul unei conferinţe generale susţinute în Paris.

Organizaţia a ales ziua de 23 aprilie având în vedere semnificaţia importantă la nivelul literaturii mondiale: data comemorează atât moartea scriitorilor William Shakespeare, Miguel de Cervantes şi Inca Garcilaso de la Vega, cât şi naşterea autorilor Maurice Druon, Haldor K. Laxness, Vladimir Nabokov, Josep Pla şi Manuel Mejia Vallejo.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri sociale » Ziua Mondială a Cărţii, prilej de invitaţie la lectură. Iubitorii de carte din Galaţi au avut parte de câteva surprize