Antena Meniu Search
x

Zoia Ceaușescu a câștigat procesul de recuperare a bunurilor care i-au fost confiscate în 1990

După trei ani de procese, ginerele lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean câştigă în instanţă, despăgubiri pentru bunurile care le-au fost confiscate, lui şi soţiei sale Zoia, în 1990, când au fost arestaţi

Vezi și

După trei ani de procese, ginerele lui Nicolae Ceauşescu, Mircea Oprean câştigă în instanţă, despăgubiri pentru bunurile care le-au fost confiscate, lui şi soţiei sale Zoia, în 1990, când au fost arestaţi 

Mircea Oprean ar trebui să primească 20.000 de euro pentru haina de nurcă a Zoiei şi alte obiecte care le-au fost luate. Jumătate din bani sunt pentru ceasul pe care Mircea Oprean îl purta în noaptea arestării. Un ceas cu valoare sentimentală, primit chiar de la Nicolae Ceauşescu. Decizia magistraţilor nu este definitivă.

Judecătorii au decis că Mircea Oprean are dreptul să primească 89.000 de lei, adică aproape 20.000 de euro, pentru toate bunurile confiscate din casa lui şi a Zoiei Ceauşescu, în martie 1990, când cei doi au fost ridicaţi de procurori.

Mircea Oprean are de primit şi 800 de lei, cheltuieli de judecată. Procesul a fost deschis în 2011, când soţul Zoiei Ceauşescu a venit în instanţă, cu o lista de obiecte.

Mircea Oprean a cerut Parchetului General să-i dea înapoi o blană de nurcă, mai multe cojoace bărbăteşti, câteva costume, 60 de tricouri, 8 perechi de pantofi, 6 genţi de dama de piele, 10 cutii cu şosete, 4 cutii cu batiste şi 20 de pulovere barbateşti. Adică lucrurile confiscate, în momentul arestării. Doar blana de nurcă a Zoiei Ceauşescu a fost evaluată în 1990, la 17.000 de lei.

Cum bunurile nu mai existau fizic, pentru că au fost vândute în consignaţii, judecătorii au decis, să-l despăgubească pe Mircea Oprean, în bani. Soţul Zoei şi-ar fi dorit cel mai mult, să-şi recupereze ceasul. Avea o valoare sentimentală, pentru că-l primise chiar de la Nicolae Ceauşescu.

Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Zoia Ceaușescu a câștigat procesul de recuperare a bunurilor care i-au fost confiscate în 1990