Antena Meniu Search
x

Doi tineri din Arad, doborâți de drogul "șoricioaica". Abia se puteau mișca

Zombie în Arad. Doi tineri aflați sub influența drogului numit "șoricioaica" au fost depistați de polițiștii locali din oraș, după ce au manifestat un comportament bizar.

Daniel Murărescu
de Daniel Murărescu

la 27.08.2019, 22:57

Doi tineri din Arad, doborâți de drogul "șoricioaica". Abia se puteau mișca
Tineri prinși drogați pe străzile din Arad - http://www.aradon.ro

Zombie în Arad. Doi tineri aflați sub influența drogului numit "șoricioaica" au fost depistați de polițiștii locali din oraș, după ce au manifestat un comportament bizar.

Unul dintre bărbați a fost prins la Kilometrul 0, iar celălalt în Piața Avram Iancu. Potrivit aradon.ro, primul bărbat a fost observat pe jumătate dezbrăcat, având comportamentul "zombie", luni, 26 august, la ora 12:30, în fața Primăriei Municipiului Arad, de către polițiștii locali.

Agenții l-au pus să se îmbrace, după care l-au transportat pentru tratament specializat la Unitatea de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Conform sursei citate, acesta ar fi un client nou, nefăcând parte din lista consumatorilor deja identificați în teren de către Poliția Locală.

În mai puțin de două ore, bărbatul a fost localizat din nou de polițiștii locali arădeni în zona centrală a orașului, semn că și-a revenit din amețeală.

Pe acelaşi subiect

Drogul "șoricioaica" face tot mai multe victime

Câteva minute mai târziu, în jurul orei 13:20, un alt echipaj de ordine publică al Poliției Locale Arad l-a identificat pe P.S.O., aflat într-o stare similară de confuzie, în Piața Avram Iancu. 

Acesta era un cunoscut al cadrelor serviciilor de ordine publică ale DGPLA, care a fost identificat și îndepărtat de mai multe ori de pe domeniul public, în cursul acestui an. Pentru el a fost chemată ambulanța, care l-a transportat la Unitarea de Primiri Urgențe, sub supravegherea polițiștilor locali.

"Continuăm eforturile de identificare, izolare în teren și gestionare preventivă/sancționatorie a consumatorilor de șoricioaică, atât în situațiile în care starea acestora reprezintă un pericol la adresa propriei vieți, cât și atunci când conduita lor se înscrie în competențele legale de păstrare a ordinii și liniștii publice. În măsura în care dialogul cu persoanele aflate în această situație care săvârșesc contravenții prevăzute de Legea 61/1991 relevă și aspecte ce exced competențelor DGPLA de menținere a ordinii publice, polițiștii locali vor continua să informeze imediat structurile MAI abilitate", au transmis reprezentanții Poliției Locale Arad.

Nu este primul caz din Arad

În luna aprilie a acestui an, doi tineri au fost filmaţi în timp ce stau inerţi, proptiţi de un gard, aproape paralizaţi. Erau incapabili să vorbească sau să se mişte.

Ar fi fumat drogul 'zombie' sau 'şoricioaică', aşa cum i se spune în zonă. Este vorba despre un drog sintetic care se obţine din substanţe foarte nocive pentru corpul uman.

Fenomenul 'Zombie' a făcut ravagii în mai multe oraşe din România, de la începutul acestui an, după ce tinerii narcomani au găsit variante mai ieftine la droguri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să vă plătiţi vacanţa şi să fie anulată în ultima clipă?

Observator » Stiri sociale » Doi tineri din Arad, doborâți de drogul "șoricioaica". Abia se puteau mișca