Antena Meniu Search
x

A murit Rudel Obreja. Fostul pugilist avea 57 de ani

A murit Rudel Obreja. Fostul pugilist şi preşedinte al Federaţiei Române de Box s-a stins din viaţă la vârsta de 57 de ani, conform unui anunț făcut de familie. Rudel Obreja fusese diagnosticat cu cancer.

de Redactia Observator

la 12.03.2023, 16:07

Rudel Obreja a murit la 57 de ani
Rudel Obreja a murit la 57 de ani - Hepta

Rudel Obreja a murit duminică. El fusese diagnosticat cu cancer. „Drum lin, Rudel Obreja! Fostul campion dinamovist Rudel Obreja s-a stins astăzi din viață, la vârsta de 57 de ani. Anunțul a fost făcut de familia sa. Născut pe 6 august 1965 la Galați, Rudel Obreja a fost medaliat cu bronz la Campionatul Mondialul din 1989 și cu argint la Europeanul din 1989. De asemenea, a fost multiplu câștigător al Centurii de Aur și al titlului național”, a anunțat clubul Dinamo, pe Facebook.

Rudel Obreja a murit la 57 de ani

"Azi… este cea mai tristă zi pentru boxul românesc… a plecat să completeze <lotul galactic al boxerilor> președintele Ligii Profesioniste de Box din România, maestrul Rudel Obreja! (...)

Drum lin către stele, excelență!" - este mesajul postat de Liga Profesionistă de Box din România.

Pe acelaşi subiect

Fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box a fost condamnat la 5 ani de închisoare cu executare în Dosarul „Gala Bute”. Ulterior, el a fost eliberat pentru a primi tratament.

"Am nevoie de tratament în condiţii umane, de grija medicilor şi a familiei mele, extrem de importante în contextul actual şi iată de ce: stau într-un salon de spital, aproape tot timpul cu perfuzii, care-mi atenuează durerile crunte; sunt păzit de gardieni în salon, corp la corp, zi şi noapte; nu am telefon, doar cinci vizite pe lună ale soţiei, deci nu am capacitatea de mişcare pentru a începe tratament sau operaţie chirurgicală. Cer să mi se recunoască dreptul conferit de lege al întreruperii executării pedepsei, pentru a începe demersurile medicale în România sau în străinătate! Vreau să trăiesc! Dar pentru asta am nevoie de proceduri", transmitea vara trecută Rudel Obreja, într-un mesaj postat pe Facebook.

El solicita Comisiei de specialitate din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală Mina Minovici să se constituie în timp util pentru întocmirea şi prezentarea raportului de expertiză medico-legal la Tribunalul Ilfov, astfel încât instanţa de judecată să se poată pronunţa la termenul deja stabilit pentru data de 20 iulie.

"Orice amânare din cauza lipsei acestui raport de expertiză al INML îmi complică şansele! Actele aflate la dosarul medical, întocmite de cele două spitale sunt clare, este nevoie doar de confirmarea lor de către INML. Am cancer cu metastaze. Crunt! Repet, orice întârziere le diminuează! Chiar dacă am avut parte de două condamnări nelegale, de încălcarea legilor şi a Constituţiei României pentru a fi trimis la închisoare, nu m-am sustras niciodată, n-o voi face nici de aici înainte. Optimist... curabil... măcar de cancer!", adăuga atunci Rudel Obreja.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Sport » A murit Rudel Obreja. Fostul pugilist avea 57 de ani