Antena Meniu Search
x

Adrian Mutu a fost condamnat la 14 luni de închisoare în Italia

Atacantul român Adrian Mutu, a fost condamnat de justiția italiană la 14 luni de închisoare, pentru lovirea unui ospătar din Florența, în 2010.

Atacantul român Adrian Mutu, a fost condamnat de justiția italiană la 14 luni de închisoare, pentru lovirea unui ospătar din Florența, în 2010.

Pedeapsa a fost dictată cu suspendare, în primă instanță de tribunalul din Florența, Mutu fiind condamnat și la plata unei amenzi de 14.000 de euro.

Avocatul jucătorului român, Filippo Bellagamba, a anunțat că va face recurs: "A fost o judecată făcută asupra unei persoane și nu asupra unui fapt. Nu am mai văzut o pedeapsă așa mare pentru 25 de spitalizare''.

În octombrie 2010, Adrian Mutu a agresat un ospătar într-un local din Florența, cu o săptămână înainte de expirarea suspendării sale de 9 luni pentru dopaj cu sibutramină. Conform martorilor, Mutu s-a certat cu chelnerul din cauza notei de plată, în jurul orei 5 dimineața, după care l-a lovit de două ori cu pumnul și apoi cu piciorul în timp ce chelnerul se afla la pământ.

Berat Racaj, un kosovar de 28 de ani la acea dată, care locuia la Scandicci Alto (Florența), a fost transportat la spitalul Santa Maria Nuova și i s-a eliberat un certificat medical valabil o perioadă de 25 de zile, suficient pentru a intenta proces fotbalistului român.

După cum relata Corriere dello Sport, Mutu și doi prieteni au comandat o sticlă de vin, iar după ce au consumat-o au dorit să plece, fiind opriți de chelner, care le-a cerut plata. Mutu i-a explicat că are cont deschis în localul cu pricina. Patronul a intervenit pentru a calma spiritele, dar Mutu l-a înjurat pe chelner, care a răspuns la rândul său, iar de aici lucrurile au degenerat. Racaj s-a ales cu o "traumă contuzivă cranio-facială, cu escoriații multiple, contuzii la torace și la abdomen, fractură a piramidei nazale''.

Conform chelnerului, Adrian Mutu a sosit la discoteca Full Up, aflată în centrul istoric al Florenței, în jurul orei 03,30, însoțit de doi prieteni și au comandat băuturi alcoolice într-un separeu. O oră mai târziu, cei trei au dorit să plece și au cerut nota, povestește Racaj, dar când acesta a revenit Mutu și prietenii săi nu mai erau. Racaj a ieșit din local și a fugit după ei, cerându-le să plătească. Atunci, Mutu ar fi spus că va plăti altădată și ar fi vrut să discute cu patronul. Mutu ar fi plecat pretinzând că și-a pierdut portofelul și merge acasă să ia bani. După 20 de minute, Mutu a reveni, a vorbit cu patronul și a achitat nota. Kosovarul și-a cerut scuze că nu știa faptul că Mutu avea cont deschis în acel local, dar fotbalistul l-ar fi scuipat pe chelner. La un moment dat, Mutu l-ar fi lovit cu pumnul pe Racaj, care a încercat să se apere, dar s-a împiedicat și a căzut. Mutu a profitat de acest lucru și l-a luat la șuturi, după care s-a urcat în automobilul Porsche Cayenne și a plecat.

Pe 29 octombrie 2010 lui Mutu îi va expira suspendarea de 9 luni pentru dopaj cu sibutramină.

Sursa: AGERPRES

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Adrian Mutu a fost condamnat la 14 luni de închisoare în Italia