Antena Meniu Search
x

Andreea Mitu a câştigat turneul de tenis de la Praga, cel mai important trofeu din cariera ei

Ajunsă la 31 de ani, Andreea Mitu, fostă loc 68 mondial, a câştigat, duminică, turneul feminin de tenis de la Praga (Cehia), competiţie dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

de Redactia Observator

la 03.09.2023, 16:40

Andreea Mitu a câştigat, la Praga, al 20-lea trofeu din carieră
Andreea Mitu a câştigat, la Praga, al 20-lea trofeu din carieră - Profimedia
  • Andreea Mitu urcă peste 100 de locuri în clasamentul mondial, după succesul obţinut la Praga.

Andreea Mitu a câştigat şase meciuri la rând pentru a-şi adjudeca trofeul, acesta fiind primul turneu câştigat de ea după o pauză de aproximativ patru ani.

În finala de duminică, Andreea Mitu, actualmente locul 450 mondial, s-a impus în trei seturi, scor 7-6, 2-6, 6-3, în confruntarea cu Sara Bejlek (Cehia), a 4-a favorită a turneului şi ocupanta locului 213 mondial.

Andreea Mitu a avut viaţă grea în Cehia, trei dintre cele şase meciuri jucate întinzându-se pe durata a trei seturi. Pe rând, a trecut de Ivana Sebestova (Cehia), 3-6, 6-0, 6-2, de Valeriya Strakhova (Ucraina), 7-6, 6-2, de Berfu Cengiz (Turcia), 6-2, 7-6, de Anastasiya Konstantinovna Soboleva (Ucraina), 1-6, 6-2, 6-0, de Camilla Rosatello (Italia), 6-3, 6-2, şi de Sara Bejlek (Cehia), 7-6, 2-6, 6-3.

Andreea Mitu a câştigat la Praga al 20-lea şi cel mai important turneu din carieră, dar şi primul turneu din ultimii aproximativ patru ani. Românca mai avea în palmares diferite turnee câştigate în România, Turcia, Italia, Bulgaria, Germania, Slovacia sau Muntenegru.

Fostă locul 68 mondial în iunie 2015, Andreea Mitu a trecut prin momente complicate în ultimii ani. Acum, pe final de carieră, românca speră să revină acolo unde îi este locul. Momentan, succesul de la Praga îi permite Andreei Mitu să urce până pe locul 309 mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Sport » Andreea Mitu a câştigat turneul de tenis de la Praga, cel mai important trofeu din cariera ei