Antena Meniu Search
x

Andreea Mitu s-a oprit în optimile turneului de la Roland Garros

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu a fost învinsă de belgianca Alison van Uytvanck cu 6-1, 6-3, duminică, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului

Jucătoarea română de tenis Andreea Mitu a fost învinsă de belgianca Alison van Uytvanck cu 6-1, 6-3, duminică, în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Șlem al anului

Pentru Mitu a fost cea mai bună performanță din carieră, la prima sa participare pe tabloul principal al Roland Garros.

Mitu (23 ani), aflată pe locul 100 WTA, era ultima reprezentantă a României în concursul de simplu de la Openul Frașței.

Andreea Mitu a cedat după o 69 de minute de joc în fața unei belgience mai bine un pic mai bine clasate, van Uytvanck (21 ani), poziția 93 în ierarhia WTA, care a reușit și ea cea mai bună performanță la un turneu de Mare Șlem cu acest prilej.

Andreea Mitu și Alison van Uytvanck se mai întâlniseră de două ori până acum, românca impunându-se în 2012, la un turneu ITF la Ankara (Turcia), cu premii de 50.000 de dolari, 7-5, 4-6, 6-3 în primul tur, pe suprafață dură, în timp ce belgianca a câștigat duelul desfășurat în anul următor, la Olomouc (Cehia), pe zgură, la un turneu de 100.000 de dolari, cu 6-2, 7-5, în optimi.

Van Uytvanck a dominat jocul și a reușit să se impună după ce a depășit cu bine un moment psihologic în ghemul al doilea din setul secund, când Mitu a avut patru mingi de 2-0, pe serviciul adversarei.

Van Uytvanck a reușit nu mai puțin de opt ași (Mitu 3), românca având și patru duble greșeli. Diferența a fost clară la loviturile direct câștigătoare, unde Mitu a avut 17, iar van Uytvanck 28, în timp ce la erori neforțate raportul a fost de 20 Mitu, 16 van Uytvanck. Belgianca va juca în sferturi cu învingătoarea dintre Petra Kvitova (Cehia), a patra favorită, și Timea Bacsinszky (Elveția/N. 23).

Andreea Mitu s-a ales cu un cec de 145.000 de euro și 240 de puncte WTA. Până în optimi, Mitu, care are o victorie anul acesta la Eugenie Bouchard (numărul 7 mondial în acel moment), a trecut de franțuzoaica Alize Lim, cu 6-3, 6-2, în primul tur, de Karolina Pliskova (Cehia), a 12-a favorită, cu 2-6, 7-6 (5), 6-4, în turul al doilea, și cu 7-5, 6-4 de italianca Francesca Schiavone, câștigătoare în 2010 la Roland Garros, în turul al treilea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Sport » Andreea Mitu s-a oprit în optimile turneului de la Roland Garros