Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Antoine Griezmann se retrage din echipa naţională a Franţei: "E timpul pentru mine să întorc pagina şi să las loc noii generaţii"

Fotbalistul Antoine Griezmann, de la Atletico Madrid, şi-a anunţat, luni, retragerea din echipa naţională a Franţei, cu care a câştigat titlul mondial în 2018, transmite AFP.

de Redactia Observator

la 30.09.2024 , 15:16

Griezmann a jucat o serie de 84 de meciuri consecutive pentru ''Les Bleus'', un record la naţionala Franţei Griezmann a jucat o serie de 84 de meciuri consecutive pentru ''Les Bleus'', un record la naţionala Franţei - Profimedia

Vicecăpitanul ''Les Bleus'' a făcut anunţul pe contul său de pe platforma X (fostă Twitter), cu ''inima plină de amintiri''. ''Închis acest capitol al vieţii mele'', a scris ''Grizi'', care a adunat 137 de selecţii şi a marcat 44 de goluri până la vârsta de 33 de ani.

Griezmann vine după un EURO 2024 nereuşit pe plan personal, în ciuda faptului că Franţa a jucat semifinale. ''Cu profundă emoţie vă anunţ retragerea mea ca jucător al echipei Franţei, după zece ani incredibili'', afirmă Griezmann într-o înregistrare video care însoţeşte mesajul său.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Articolul continuă după reclamă

''E timpul pentru mine să întorc pagina şi să las loc noii generaţii'', a adăugat mijlocaşul ofensiv în timpul unui montaj video care cuprinde momente reprezentantive pentru el la echipa naţională: trofeul cucerit la Cupa Mondială din Rusia, bucuria sa de la EURO 2016, turneu la care a marcat 6 goluri, dar la care Franţa a pierdut finala, dar şi lacrimile din sfertul de finală al Cupei Mondiale din 2014, pierdut în faţa Germaniei.

Griezmann a ţinut să le mulţumească suporterilor

Griezmann a ţinut să le mulţumească suporterilor şi l-a salutat pe selecţionerul Didier Deschamps: ''Mulţumiri antrenorului, vouă pentru încredere şi susţinere în toată cariera mea internaţională, lucruri esenţiale dezvoltării mele sportive''.

Lăsat pe banca de rezerve la două meciuri la EURO 2024, între care şi la semifinala pierdută de Franţa în faţa Spaniei (1-2), Griezmann asigura la începutul lunii septembrie, la emisiunea Téléfoot, că nu intenţionează să se retragă din echipa naţională. ''Nu, pentru mine echipa Franţei este ceva foarte important, o mândrie pe care am avut-o de când eram mic'', a asigurat el atunci.

Cel mai valoros jucător francez din ultimii zece ani

Griezmann a jucat o serie de 84 de meciuri consecutive pentru ''Les Bleus'', un record la naţionala Franţei, fapt care a subliniat statutul său de cel mai valoros jucător francez din ultimii zece ani.

Antoine Griezmann este al doilea jucător emblematic care renunţă la naţionala Franţei după ce atacantul Olivier Giroud a jucat ultimul său meci în semifinala cu Spania de la EURO 2024.

Reacţia selecţionerului Didier Deschamps

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Franţei, Didier Deschamps, i-a adus un omagiu mijlocaşului ofensiv Antoine Griezmann (Atletico Madrid), după ce acesta şi-a anunţat luni retragerea de la echipa naţională, scrie L'Equipe.

''După o lungă şi completă reflecţie, Antoine a decis să pună capăt carierei sale internaţionale minunate. Am avut recent o discuţie lungă despre acest subiect. De la debutul său în echipa Franţei, acum zece ani, el şi cu mine am menţinut o relaţie de încredere şi foarte sinceră. Nu este niciodată uşor să tragi o linie la echipa Franţei, mai ales când a reprezentat-o atât de bine, atât de bine întruchipat. Este nevoie de curaj, luciditate şi onestitate, care nu au lipsit în analiza lui Antoine. Este meritul lui. Antoine a fost şi va rămâne un monument al fotbalului francez, unul dintre cei mai mari jucători din istoria sa'', a selecţionerul care dirijează ''Les Bleus'' din 2012.

Griezmann a debutat la naţionala Hexagonului în martie 2014 sub bagheta lui Didier Deschamps.

''Grizi'' (33 ani), campion mondial în 2018, vicecampion mondial în 2022 şi vicecampion european în 2016, a adunat 137 de selecţii şi a marcat 44 de goluri la echipa naţională.

''Implicarea lui în rezultatele pe care le-am obţinut în ultimul deceniu este imensă'', a mai spus Deschamps. ''Condus în orice moment de un spirit colectiv şi de un altruism rar în rândul jucătorilor ofensivi, Antoine a adus mereu onoare fotbalului şi tricoului albastru. Nu a înşelat niciodată. Evident, cu mare emoţie constat retragerea sa internaţională. S-a spus adesea că Antoine este preferatul meu. Într-adevăr, stabilisem o relaţie foarte puternică, care va rămâne intactă. Din suflet, mulţumesc pentru tot, Grizou al meu'', a mai transmis Deschamps.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
IRCC creşte iar. Vă gândiţi să faceţi o refinanţare?
Observator » Sport » Antoine Griezmann se retrage din echipa naţională a Franţei: "E timpul pentru mine să întorc pagina şi să las loc noii generaţii"