Antena Meniu Search
x

Arabia Saudită va organiza următoarea ediţie a Cupei Mondiale a Cluburilor

Arabia Saudită, foarte activă în diplomaţia sportivă în ultimii ani, a obţinut organizarea următoarei Cupe Mondiale a Cluburilor, programată în decembrie, a anunţat FIFA marţi, relatează AFP. „Consiliul FIFA a desemnat în unanimitate Federaţia de Fotbal din Arabia Saudită ca gazdă a turneului din 12 până în 22 decembrie 2023”, a scris organismul din Zurich într-un comunicat.

de Redactia Observator

la 14.02.2023, 22:17

Ceremonia de premiere de la Cupa Mondială a Cluburilor din 2022
Arabia Saudită va organiza următoarea ediţie a Cupei Mondiale a Cluburilor - Profimedia

La fel ca Qatarul, gazda Cupei Mondiale din 2022, şi Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită, principalul exportator mondial de ţiţei, a multiplicat evenimentele sportive majore în ultimii ani pentru a-şi diversifica economia şi a-şi îmbunătăţi imaginea, pe fondul acuzaţiilor de represiune în acest regat ultraconservator.

Organizarea Cupei Mondiale a Cluburilor răspunde acestei strategii, în contextul în care autorităţile saudite iau în considerare o ofertă de a organiza Cupa Mondială din 2030, cel mai important eveniment fotbalistic, alături de Grecia şi Egipt.

Ce este Cupa Mondială a Cluburilor?

Lansat în 2000, apoi instalat definitiv în peisaj în 2005 pentru a înlocui Cupa Intercontinentală, World Club reuneşte cea mai bună echipă a fiecăreia dintre cele şase confederaţii ale FIFA, precum şi o echipă din ţara gazdă, adică şapte echipe.

Acest format deschide posibilitatea unei participări a superstarului portughez Cristiano Ronaldo (38 de ani), acum la echipa saudită Al-Nassr. Fifa plănuieşte să extindă formatul Cupei Mondiale a Cluburilor în viitor, cu un turneu de 32 de echipe, a cărui primă ediţie ar trebui să aibă loc în vara lui 2025. În acest sens, Consiliul FIFA a definit repartizarea locurilor de calificare pe continent, cu patru cluburi calificate pentru Asia, patru pentru Africa, patru pentru America Centrală şi de Nord, şase pentru America de Nord de Sud, unul pentru Oceania, douăsprezece pentru Europa şi unul pentru ţara gazdă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde preferaţi să vă cazaţi în vacanţă, la hotel sau închiriaţi un apartament?

Observator » Sport » Arabia Saudită va organiza următoarea ediţie a Cupei Mondiale a Cluburilor