Antena Meniu Search
x

Irina Bara versus Nicoleta Dascălu, în finala turneului de tenis ITF din Ungaria

Două românce, Irina Bara şi Nicoleta Dascălu, vor disputa, duminică, finala turneului de tenis de la Szekesfehervar, Ungaria, competiţie ITF dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 19.10.2019, 14:35

Cele două tenismene, la un pas de a câştiga cel mai important trofeu din carieră
Nicoleta Dascălu (stânga) şi Irina Bara în finala din Ungaria - Hepta

Două românce, Irina Bara şi Nicoleta Dascălu, vor disputa, duminică, finala turneului de tenis de la Szekesfehervar, Ungaria, competiţie ITF dotată cu premii în valoare de 60.000 de dolari.

Competiţia din Ungaria este a doua cea mai importantă organizată de Federaţia Internaţională în această săptămână, după turneul de la Suzhou, China, care este dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari.

Irina Bara versus Nicoleta Dascălu, în finala din Ungaria

Sâmbătă, în prima semifinală, Irina Bara, locul 188, a învins-o pe Cagla Buyukakcay, din Turcia, locul 185 mondial, scor 6-4, 6-3, la capătul unui meci care a durat 97 de minute.

În a doua semifinală, Nicoleta Dascălu a produs marea surpriză a zilei. Venită din calificări şi aflată abia pe locul 391 mondial, Nicoleta Dascălu a surclasat-o, scor 6-4, 6-0, pe Irina Begu, locul 115 mondial şi a doua favorită a competiţiei.

Cele două finaliste, Irina Bara şi Nicoleta Dascălu, s-au înfruntat de trei ori până acum, în circuitul profesionist.

Dascălu a câştigat primul meci direct, 6-1, 1-6, 6-4, la Arad, în 2014, iar Bara a câştigat următoarele două meciuri directe, 7-6, 2-6, 6-1, la Hodmezovasarhely (Ungaria), în 2016, şi 6-2, 6-3, la Torun, în Polonia, anul acesta.

Indiferent de nume, învingătoarea din meciul de duminică îşi va trece în cont cel mai important titlu al carierei.

Irina Bara, 24 de ani, a câştigat nouă turnee ITF până acum, dintre care trei de 25.000 de dolari, două dintre acestea câştigându-le în 2019, Bastad şi Valencia.

Nicoleta Dascălu, 24 de ani, a câştigat doar patru turnee ITF în carieră, cele mai importante fiind cele de 15.000 de dolari de la Focşani şi Antalya, ambele câştigate în 2017.

Româncele s-au simţit foarte bine la Szekesfehervar, în această săptămână, astfel că aceeaşi Irina Bara şi Elena Bogdan se vor înfrunta, sâmbătă după-amiaza, în finala de dublu.

Irina Bara face echipă cu Maryna Zanevska, din Belgia, iar Elena Bogdan joacă alături de Akgul Amanmuradova, din Uzbekistan.

Oana Simion şi Patricia Ţig, finaliste la alte turnee ITF

Un parcurs remarcabil a avut şi Oana Simion, 23 de ani, locul 514 mondial, care a câştigat competiţia de dublu şi a jucat finala în competiţia de simplu de la Telavi (Georgia), turneu dotat cu premii în valoare de 15.000 de dolari.

De remarcat, însă, şi evoluţia Patriciei Ţig, 25 de ani, locul 117 mondial, care duminică joacă finala de la turneul de la Sevilla (Spania), după ce sâmbătă a trecut în semifinale, scor 6-2, 6-2, de Maiar Abdelaziz, din Egipt.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Sport » Irina Bara versus Nicoleta Dascălu, în finala turneului de tenis ITF din Ungaria