Antena Meniu Search
x

Video Belarus - România 0-0. Sarabandă de ocazii şi niciun gol. România ratează şansa de a urca pe primul loc în grupa din preliminariile EURO 2024

Naţionala României a terminat la egalitate cu Belarus, scor 0-0, joi seară, pe stadionul Szusza Ferenc din Budapesta, în Grupa I de calificare la Campionatul European din 2024.

de Redactia Observator

la 12.10.2023, 23:47

Belarus - România, ora 21:45, LIVE pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Tricolorii pot urca pe primul loc în grupa din preliminariile EURO 2024
- Profimedia

România a dominat partida de la Budapesta, disputată cu porţile închise, pe stadionul Ujpest, iar Stanciu a ratat prima ocazie a tricolorilor în minutul 9, din pasa lui Alibec. Elevii lui Edi Iordănescu au cerut şi un penalti, în minutul 17, dar arbitrul nu a acordat nimic. În minutul 54 Răzvan Marin a şutat bine de la distanţă, iar în minutul 68 Stanciu a trimis pe lângă poartă. Pe final, adversarii au presat şi Moldovan a scos şutul lui Kontsevoi, din minutul 86. Atacurile tricolore au fost sterile şi meciul s-a încheiat fără gol marcat.

În celălalt meci din grupa I, Kosovo a învins Andorra, în deplasare, cu scorul de 3-0, după golurile marcate de Rashica (min. 26, 71) şi Zeqiri (min. 83). În clasamentul grupei conduce Elveţia, cu 14 puncte, urmată de România (13 puncte), Israel (11 puncte), Kosovo (7 puncte), Belarus (5 puncte) şi Andorra (2 puncte). Următorul meci al României se joacă duminică, 15 octombrie, la Bucureşti, cu Andorra.

BELARUS - ROMÂNIA 0-0

Min. 90 Final de meci!

Pe acelaşi subiect

Min. 86 Încă o dată Moldovan intervine fabulos în faţa lui Kontsevoi şi scoate o minge din vinclu.

Min. 69 Stanciu caută vinclul colţului lung, dar mingea trece milimetric pe lângă poartă.

Min. 67 Kontsevoi semnează cea mai mare ocazia a celor din Belarus. Moldovan are o paradă senzaţională.

Min. 66 Portarul Belarusului reuşeşte să intervină în faţa lui Ianis Hagi şi să-i scoată mingea din picior.

Min. 54 Şutul lui Răzvan Marin e scos cu greu de sub transversală de Ignatovich.

Min. 46 A început repriza a doua!

Min. 45 Final de primă repriză!

Min. 35 Stanciu execută o lovitură liberă din 25 de metri. Ignatovich prinde însă fără mari emoţii

Min. 23 Şutul lui Stanciu trece puţin peste poartă. Totul a plecat de la o acţiune a lui Drăguş în partea stângă.

Min. 15 Alibec trage violent de pe linia de 16 metri, însă şutul e pe centrul porţii, iar portarul Belarusului respinge peste poartă.

Min. 10 Alibec găseşte o pasă isteaţă pentru Stanciu, dar şutul acestuia din 11 metri-lateral stânga este respinsă de portarul din Belarus.

Min 7. Prima mare ocazie a meciului aparţine celor din Belarus. Dar mingea trece pe lângă pe poartă.

Min. 1 A început meciul!

Belarus-România. Belarus trebuie să joace meciurile considerate pe teren propriu pe teren neutru, ca urmare a sancţiunilor impuse de UEFA după invazia Rusiei în Ucraina. Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Norvegia, cu Espen Eskas la centru. Acesta va fi ajutat de Jan Erik Engan şi Isaak Elias Bashevki. Rezervă va fi Kristoffer Hagenes.

Belarus-România. Echipele de start:

  • Belarus: Ignatovich – Polyakov, Volkov, Politevich-cpt, Pechenin – Korzun, Ebong – Yuzepchuk, Klimovich, Kontsevoi – Morozov.
  • Rezerve: Kudravets, Rudzenok – Parkhomenko, Karpitski, Bakhar, Bocharov, Karpovich, Gromyko, Malkevich, Borodin, Pavlovets, Antilevski
  • România: Moldovan – Rațiu, Drăgușin, A. Burcă, N. Bancu – R. Marin, Screciu, Stanciu (cpt.) – D. Man, Alibec, Drăguș
  • Rezerve: Niță, Târnovanu – Racovițan, M. Marin, Cicâldău, Mihăilă, Hagi, Fl.Coman, Olaru, Moruțan, Munteanu, Sorescu

Belarus-România. Lotul convocat de Edward Iordănescu

  • PORTARI: Horaţiu Moldovan (FC Rapid 1923, 5/0), Florin Niţă (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ştefan Târnovanu (FCSB, 1/0);
  • FUNDAŞI: Andrei Raţiu (Rayo Vallecano | Spania, 12/1), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 13/0), Radu Drăguşin (Genoa | Italia, 9/0), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 21/1), Bogdan Racoviţan (Raków | Polonia, 0/0), Nicuşor Bancu (Universitatea Craiova, 30/2), Andrei Borza (Rapid);
  • MIJLOCAŞI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 2/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 12/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 48/2), Nicolae Stanciu (Damac FC | Arabia Saudită, 62/13), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 32/4), Darius Olaru (FCSB, 13/0), Olimpiu Moruţan (Ankaragucu | Turcia, 11/1), Dennis Man (Parma | Italia, 19/6), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 27/2), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 14/4), Florinel Coman (FCSB, 9/0);
  • ATACANŢI: Denis Alibec (Muaither | Qatar, 33/4), Denis Drăguş (Gaziantep | Turcia, 5/2), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0), Louis Munteanu (Farul Constanţa, 0/0).

Belarus-România. Edi Iordănescu: "Nu avem altă variantă decât cea a victoriei"

Selecţionerul Edward Iordănescu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că are încredere totală în lotul pe care îl are la dispoziţie şi că la meciul cu Belarus singura variantă a tricolorilor este victoria. “Sunt trist pentru că nu putem să avem suporterii echipi naţionale alături de noi, dar sunt sigur că vor trăi la intensitate în faţa televizoarelor. Ne aşteptăm la un joc dificil. Suntem puşi în gardă de mijloacele, posibilităţile adversarului de mâine, Belarusul a arătat foarte multe lucruri bune în această campanie. Consider că e o echipă în creştere de încredere şi în exprimare. Mai important decât orice este felul cum noi intrăm în joc. Nu e nimeni în lumea asta care să aibă încredere mai mare în acest grup şi aceşti băieţi decât am eu. Singura grijă pe care o am este ca ei să intre extrem de capacitaţi în teren. Încrederea mea în ei este totală. Dacă vom arăta versiunea noastră cea mai bună sunt sigur că putem să facem un joc bun cu un rezultat extrem de important”, a spus Iordănescu.

“Nu ne este teamă de nimeni. Avem respect, suntem în gardă. Gestionez un grup inteligent. Nu avem altă variantă decât cea a victoriei. Trebuie să marcăm, nu mă interesează în ce minut. Trebuie să ducem puncte acasă”, a adăugat tehnicianul.

Belarus-România. Terenul se prezintă într-o stare deplorabilă

Selecţionerul Edward Iordănescu a declara, miercuri, într-o conferinţă de presă, că terenul pe care se va disputa meciul Belarus – România, la Budapesta, i-a lăsat o impresie “catastrofală”, el considerând că este vorba de “o lipsă de respect”. “Catastrofală, din păcate. Consider o lipsă de respect pentru noi. Nu e firesc. Am depăşit obstacole şi bariere în această campanie... Suntem pregătiiţi să trecem şi acest obstacol, dar nu mi se pare firesc. Era la îndemână să se găsească altă suprafaţă în apropiere, alt stadion. Nu trebuie să cădem în capcana să ne lamentăm prea mult. Nu avem altă opţiune decât să intrăm, să ne adaptăm, să punem în joc tot ce avem mai bun. Dar suntem echipa pusă în dificultate mai mult pentru că suntem echipa pentru care rezultatul contează infinit mai mult şii neavând decât varianta victoriei trebuie să facem un joc creativ şi să găsim mijloacele să ne adaptăm la suprafaţă”, a spus Iordănescu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Sport » Belarus - România 0-0. Sarabandă de ocazii şi niciun gol. România ratează şansa de a urca pe primul loc în grupa din preliminariile EURO 2024