Antena Meniu Search
x

Boxer de 26 de ani depistat dopat după ce a mâncat foarte multe ouă

Boxerul britanic Conor Benn a fost exonerat miercuri de acuzaţiile de dopaj care i-au fost aduse, după ce Consiliul Mondial al Boxului (WBC) a decis că "un consum foarte mare de ouă" constituie "o explicaţie plauzibilă".

de Redactia Observator

la 23.02.2023, 11:02

Conor Benn
Boxer de 26 de ani depistat dopat după ce a mâncat foarte multe ouă - Profimedia

Un test pozitiv la clomifen, un stimulator al fertilităţii feminine cunoscut pentru creşterea nivelului de testosteron la bărbaţi, a determinat anularea luptei lui Benn programate anul trecut în luna octombrie împotriva rivalului britanic Chris Eubank Jr.

Conor Benn a negat cu vehemenţă acuzaţiile

Conor Benn, în vârstă de 26 de ani, a negat tot timpul de atunci că ar fi ingerat în mod intenţionat respectiva substanţă interzică.

După ce a consultat un medic nutriţionist, WBC nu a găsit "nicio dovadă concludentă că Benn a ingerat intenţionat clomifen" şi a anunţat reincluderea lui Benn în clasamentul său, relatează Agerpres"Consumul foarte mare de ouă al lui Conor Benn, în perioada în care a fost efectuată verificarea, este o explicaţie rezonabilă", a subliniat WBC.

În ciuda acestei decizii, Conor Benn rămâne în continuare sub ancheta Agenţiei antidoping din Marea Britanie şi a Consiliului britanic de control al boxului şi va trebui să plece în altă ţară dacă va dori să lupte din nou.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Sport » Boxer de 26 de ani depistat dopat după ce a mâncat foarte multe ouă