Antena Meniu Search
x

Când se joacă meciurile de baraj care decid ultimele echipe prezente în sezonul 2024-2025 al Superligii de fotbal

Cum sezonul 2023-2024 al Superligii de fotbal se apropie de final, specialiştii fac deja calcule pentru ediţia următoare a campionatului naţional de fotbal.

de Redactia Observator

la 13.05.2024 , 12:50

Dinamoviştii nu au scăpat de emoţiile retrogradării
Dinamoviştii nu au scăpat de emoţiile retrogradării - Profimedia

Duminică seara, s-au disputat meciurile din ultima etapă a play-out-ului Superligii de fotbal. Au fost meciuri dramatice, care au produs numeroase schimbări de situaţie în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

În cele din urmă, FC Universitatea Craiova a pierdut acasă, 1-3, cu AFC Hermannstadt, iar FC Voluntari a pierdut acasă, 0-1, cu Universitatea Cluj, astfel că FC Universitatea Craiova şi FC Voluntari sunt echipele care au retrogradat direct în Liga a doua.

La barajul de menţinere-promovare merg Dinamo Bucureşti şi FC Botoşani. Dinamo Bucureşti a trecut, în ultima etapă, de UTA Arad, 2-0, în timp ce FC Botoşani a cedat la Galaţi, 0-2 cu Oţelul.

Articolul continuă după reclamă

Politehnica Iaşi s-a salvat de la retrogradare, după ce a trecut de Petrolul Ploieşti, în ultima rundă, scor 2-0. 

Pe acelaşi subiect

S-au lansat acuzaţii din toate direcţiile spre toate direcţiile însă, în cele din urmă, un lucru este clar. La barajul pentru menţinerea-promovarea pe prima scenă a fotbalului românesc avem meciurile FC Botoşani - CS Mioveni şi Dinamo Bucureşti - AFK Csikszereda.

Iar luni s-a tras la sorţi programul în care ar urma să se dispute meciurile de baraj. Astfel, vineri, 17 mai, avem FC Botoşani - CS Mioveni, de la ora 20.00, iar luni, 20 mai, ar urma să avem, tot de la ora 20.00, duelul dintre Dinamo Bucureşti şi AFK Csikszereda.

Manşa a doua ar urma să se dispute o săptămână mai târziu, respectiv ar urma să avem CS Mioveni - FC Botoşani în jurul datei de 24 mai şi AFK Csikszereda - Dinamo Bucureşti în jurul datei de 27 mai.

Pe de altă parte, deşi a câştigat play-out-ul, UTA Arad nu are licenţă pentru cupele europene, astfel că nu participă la barajul de desemnare a celei de-a patra echipe care să ne reprezinte în cupele europene. Şi cum nici ocupanta locului 9, AFC Hermannstadt, nu are licenţă pentru cupele europene, barajul de Europa, din play-out, ar urma să se dea între Oţelul Galaţi şi Universitatea Cluj. Învingătoarea dintre cele două echipe mai dă un baraj, cu ocupanta locului 3 din play-off. Vă reamintim că meciurile de baraj pentru Europa se joacă într-o singură manşă, pe terenul echipei mai bine clasate la finalul play-off-ului, respectiv play-out-ului.

Totuşi, situaţia s-ar putea schimba dacă Oţelul Galaţi îşi asigură prezenţa în cupele europene prin câştigarea Cupei României. Atunci, în mod normal, ar urma să mai avem un singur baraj de Europa, între echipa de pe locul 3 din play-off şi Universitatea Cluj.

Vă reamintim că în cupele europene mai merg FCSB, noua campioană a României, dar şi ocupanta locului 2 şi învingătoarea din finala Cupei României, act al competiţiei în care se înfruntă Oţelul Galaţi şi Corvinul Hunedoara. 

Din Liga a doua şi-au asigurat promovarea directă în sezonul viitor al Superligii formaţiile Unirea Slobozia şi Gloria Buzău. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 3 voturi
Întrebarea zilei
Care credeţi că este cel mai fericit oraş din România?
Observator » Sport » Când se joacă meciurile de baraj care decid ultimele echipe prezente în sezonul 2024-2025 al Superligii de fotbal