Antena Meniu Search
x

Cine o susține pe Naomi Osaka după retragerea de la Roland Garros. A refuzat să vorbească cu presa pentru că îi provoacă anxietate

Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros, la o zi după ce a fost amendată că nu a participat la o conferință de presă. Sportiva anunțase că va evita conferințele ”din motive de sănătate mintală”. Osaka a spus că încă din 2018, de la US Open, se confruntă cu stări de anxietate înainte de a apărea în fața ziariștilor.

de Redactia Observator

la 01.06.2021, 17:53

Cine o susține pe Naomi Osaka după retragerea de la Roland Garros. A refuzat să vorbească cu presa pentru că îi provoacă anxietate
Naomi Osaka s-a retras de la Roland Garros - Profimedia

Jucătoarea japoneză este susţinută de sponsori, după ce a luat decizia să se retragă din turneul de la Roland Garros, din cauza amenzii pe care i-a dat-o WTA pentru că a boicotat conferinţele de presă, relatează CNN. "Gândurile noastre sunt alături de Naomi. O sprijinim şi îi recunoaştem curajul de a împărtăşi propria experienţă de sănătate mintală", a precizat, într-un comunicat, producătorul de echipament sportiv Nike, cu care Osaka se află sub contract din 2019. "Decizia luată de Naomi Osaka ne aminteşte tuturor cât de important este de a pune pe primul plan sănătatea şi starea generală de bine. O susţinem şi îi admirăm curajul de a aborda probleme importante, atât pe teren, cât şi în afara terenului”, a arătat Mastercard, potrivit news.ro"Ne rugăm pentru recuperarea grabnică a lui Naomi Osaka şi îi dorim succes în continuare", a declarat un purtător de cuvânt al companiei Nissin Foods, producător japonez de tăiţei (noodles) instant.

De ce s-a retras Naomi Osaka de la Roland Garros

Afectată de polemica iscată atunci când a decis să boicoteze presa, Naomi Osaka a decis să se retragă de la turneul de la Roland-Garros. "Cred că cel mai bun lucru ce îl pot face este să mă retrag de la Roland Garros. Pentru toţi jucătorii şi pentru sănătatea mea mintală este să mă retrag pentru ca toată lumea să se poată concentra la turneu. Nu am vrut niciodată să distrag atenţia de la turneu şi recunosc că momentul nu a fost ideal", a declarat Osaka.

Osaka a spus că a trecut prin mai multe stadii de depresie după US Open 2018 şi că este o persoană introvertită, care cu greu îşi poate stăpâni anxietatea în public. "Îmi cer scuze faţă de presa tenisului, care mereu a fost bună cu mine. Dar nu este în felul meu să vorbesc în public şi mereu mi-e teamă. La Paris, m-am simţit vulnerabilă şi am crezut că este mai bine să evit presa. Am spus că eu cred că regulile sunt învechite şi am vrut să ştie toată lumea", a menţionat sportiva.

Pe acelaşi subiect

Amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu a vorbit cu presa

Organizatorii turneului de la Roland Garros au anunţat, duminică, că Naomi Osaka a fost amendată cu 15.000 de dolari pentru că nu şi-a onorat obligaţiile contractuale legate de mass-media, decizie venită după meciul japonezei cu Patricia Ţig. 

”Favorita numărul 2 a fost amendată pentru încălcarea regulii acordării de interviuri pentru mass-media la Roland Garros. Miercuri, Naomi Osaka a anunţat în social media că nu va participa la conferinţele de presă la Roland Garros. După acest anunţ, echipele Roland Garros i-au cerut să îşi reanalizeze poziţia şi au încercat fără succes să discute cu ea, să verifice dacă este bine, să înţeleagă particularităţile situaţiei sale şi ce s-ar putea face pentru soluţionarea situaţiei. Ca urmare a lipsei de implicare a lui Naomi Osaka, Australian Open, Roland Garros, Wimbledon şi US Open i-au scris împreună sportivei pentru a verifica dacă este în regulă şi a-i oferi susţinere, a sublinia dăruirea pentru binele sportivilor şi a sugera un dialog. Ei i s-au amintit şi obligaţiile sale, consecinţele în cazul nerespectării şi că regulile ar trebui să se pună în aplicare în mod egal pentru toţi sportivii. Naomi Osaka a ales astăzi să nu îşi onoreze obligaţiile contractuale legate de mass-media. Drept urmare, ea a fost amendată cu 15.000 de dolari”, se arată pe site-ul turneului.

Organizatorii competiţiei au precizat că au avertizat-o pe Naomi Osaka că dacă îşi va ignora în continuare obligaţiile media va ajunge la sancţiuni mai dure, care ar putea consta chiar şi în excluderea de la turneu. Miercuri, Naomi Osaka a anunţat pe reţelele sale de socializare că intenţionează să evite conferinţele de presă la Roland Garros, ea pretinzând că îşi protejează, astfel, sănătatea mintală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » Cine o susține pe Naomi Osaka după retragerea de la Roland Garros. A refuzat să vorbească cu presa pentru că îi provoacă anxietate