Antena Meniu Search
x

Cupa Mondială 2022. Lotul Argentinei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Naţionala de fotbal a Argentinei s-a calificat pentru a 13-a oară la rând la un turneu final de Campionat Mondial, iar elevii lui Lionel Scaloni speră să repete isprava din urmă cu opt ani, din Brazilia, când Messi şi compania au ajuns până în finala competiţiei.

de Redactia Observator

la 21.11.2022, 10:55

Argentina abordează cu multă încredere Cupa Mondială 2022
Argentina abordează cu multă încredere Cupa Mondială 2022 - Profimedia
  • Argentina a fost repartizată în Grupa C la Cupa Mondială 2022, alături de Arabia Saudită, Mexic şi Polonia.

Naţionala de fotbal a Argentinei s-a calificat la Cupa Mondială 2022 după ce a terminat pe locul 2 grupa de calificare din America de Sud, la mare distanţă de liderul Brazilia. De altfel, Argentina nu a strălucit în preliminarii, având noroc că celelalte echipe nu au reuşit să se ridice la un nivel corespunzător pentru a putea pune în pericol calificarea formaţiei antrenate de Lionel Scaloni.

Argentina a bifat două rezultate de egalitate acasă cu echipe care au ratat calificarea la turneul final, 1-1 cu Chile şi 1-1 cu Paraguay, dar în cele din urmă a reuşit să termine neînvinsă preliminariile, obţinând, în total, 11 victorii şi şase egaluri, în condiţiile în care returul cu Brazilia a fost anulat din cauza unui incident provocat de pandemia de coronavirus.

Pe de altă parte, trebuie precizat că, deşi pare o campioană a egalurilor, Argentina este neînvinsă tocmai din iulie 2019, 0-2 cu Brazilia. De atunci, Messi şi ai lui au bifat 25 de victorii şi 11 egaluri, inclusiv un 3-0 cu Italia, campioana europeană en-titre, un 3-0 cu Uruguay, un 5-0 cu Emiratele Arabe Unite şi un 5-0 cu Estonia.

Lionel Scaloni, antrenorul Argentinei la Cupa Mondială 2022

Pe acelaşi subiect

Naţionala de fotbal a Argentinei este condusă la Cupa Mondială 2022 de Lionel Scaloni, un tehnician în vârstă de 44 de ani şi care a preluat naţionala Argentinei în 2018. Scaloni a jucat la Deportivo La Coruna, West Ham United, Lazio Roma sau Atalanta, a adunat şapte selecţii în naţionala Argentinei şi a fost antrenor secund la FC Sevilla şi la naţionala Argentinei, înainte de a fi instalat ca principal la naţionala "pumelor".

La Cupa Mondială 2022, selecţionerul Lionel Scaloni mizează pe un lot alcătuit, în mare măsură, din jucători ce evoluează în Europa, la echipe de top, în frunte cu superstarul Lionel Messi, de la Paris Saint Germain, fotbalist aflat, cel mai probabil, la ultimul Mondial din carieră. Alături de Messi, în naţionala Argentinei mai strălucesc veteranul Angel Di Maria, Paulo Dybala şi Lautaro Martinez, toţi jucători în Serie A, însă un important punct de atracţie pare a fi şi puştiul Julian Alvarez, jucător care, la 20 de ani, a început să strălucească în tricoul lui Manchester City.

Lotul Argentinei pentru Campionatul Mondial din Qatar

Portari - 1. Franco Armani, 12. Gerónimo Rulli, 23. Emiliano Martínez. 

Fundaşi - 2. Juan Foyth, 3. Nicolás Tagliafico, 4. Gonzalo Montiel, 6. Germán Pezzella, 8. Marcos Acuña, 13. Cristian Romero, 19. Nicolás Otamendi, 25. Lisandro Martínez, 26. Nahuel Molina. 

Mijlocaşi - 5. Leandro Paredes, 7. Rodrigo De Paul, 14. Exequiel Palacios, 16. Thiago Almada, 17. Papu Gómez, 18. Guido Rodríguez, 20. Alexis Mac Allister, 24. Enzo Fernández.

Atacanţi - 9. Julián Álvarez, 10. Lionel Messi, 11. Ángel Di María, 15. Ángel Correa, 21. Paulo Dybala, 22. Lautaro Martinez.

Naţionala de fotbal a Argentinei a fost repartizată în Grupa C la Cupa Mondială 2022, urmănd să lupte cu Arabia Saudită (22 noiembrie, 12.00), Mexic (26 noiembrie, 21.00) şi Polonia (30 noiembrie, 21.00) pentru calificarea în faza optimilor de finală.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Sport » Cupa Mondială 2022. Lotul Argentinei pentru Campionatul Mondial din Qatar