Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cupa Mondială 2022. Lotul Țării Galilor pentru Campionatul Mondial din Qatar

Naționala de fotbal a Țării Galilor participă doar pentru a doua oară la un turneu final de Campionat Mondial, prima participare fiind tocmai în 1958, în Suedia, când Charles, Allchurch, Medwin și compania treceau de faza grupelor și se opreau în faza sferturilor de finală, nivel pe care actuala echipă își dorește să-l atingă și la Cupa Mondială 2022.

de Redactia Observator

la 18.11.2022 , 17:29

Gareth Bale este vedeta Țării Galilor la Cupa Mondială 2022
Gareth Bale este vedeta Țării Galilor la Cupa Mondială 2022 - Profimedia
  • Echipa Țării Galilor a fost repartizată în Grupa B la Cupa Mondială 2022, alături de SUA, Anglia și Iran.

Naționala de fotbal a Țării Galilor s-a calificat la Cupa Mondială 2022 după ce a terminat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Belgia, Cehia, Estonia și Belarus. La baraj, galezii au trecut de Austria, 2-1, și de Ucraina, 1-0, fiind avantajați de faptul că au disputat ambele meciuri pe teren propriu, la Cardiff.

Țara Galilor a avut o serie de rezultate dezastruoase înainte de Cupa Mondială 2022. Mai concret, galezii au câștigar doar un meci din ultimele opt jucate, pierzând inclusiv de două ori cu Polonia, 1-2 și 0-1, și remizând cu Cehia, 1-1.

Rob Page, antrenorul Țării Galilor la Cupa Mondială 2022

Articolul continuă după reclamă

Naționala de fotbal a Țării Galilor este condusă la Cupa Mondială 2022 de Rob Page, un antrenor în vârstă de 48 de ani și care a preluat naționala galeză în 2020. Paige a jucat la echipe precum Coventry City, Cardiff City, Sheffield United sau Huddersfield și a adunat 41 de selecții în naționala Țării Galilor. Ca antrenor, Rob Page le-a mai antrenat pe Port Vale și Northampton, dar și naționala de tineret a Țării Galilor.

Pe acelaşi subiect

La Cupa Mondială 2022, Rob Page mizează pe un lot alcătuit, în mare măsură, din jucători proveniți de la echipe mai degrabă modestă, inclusiv superstarul Gareth Bale, fost la Real Madrid sau Tottenham Hotspur, transferându-se între timp la Los Angeles FC. Îi mai remarcăm pe veteranii Aaron Ramsey, ajuns între timp la Nice, și Wayne Hennessey, portarul lui Nottingham Forest, dar și pe Ben Davies, de la Tottenham Hotspur, sau Ethan Ampadu, tânărul fundaș al celor de la Spezia. 

Lotul Țării Galilor pentru Campionatul Mondial din Qatar

Portari - 1. Wayne Hennessey, 12. Danny Ward, 21. Adam Davies. 

Fundași - 2. Chris Gunter, 3. Neco Williams, 4. Ben Davies, 5. Chris Mepham, 6. Joe Rodon, 14. Connor Roberts, 15. Ethan Ampadu, 17. Tom Lockyer, 24. Ben Cabango. 

Mijlocași - 7. Joe Allen, 8. Harry Wilson, 9. Brennan Johnson, 10. Aaron Ramsey, 16. Joe Morrell, 18. Jonathan Williams, 20. Daniel James, 23. Dylan Levitt, 25. Rubin Colwill, 26. Matt Smith.

Atacanți - 11. Gareth Bale, 13. Kieffer Moore, 19. Mark Harris, 22. Sorba Thomas.

Naționala de fotbal a Țării Galilor a fost repartizată în Grupa B la Cupa Mondială 2022, urmând să lupte cu SUA, Iran și Anglia pentru calificarea în faza optimilor de finală.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Sport » Cupa Mondială 2022. Lotul Țării Galilor pentru Campionatul Mondial din Qatar